I.Ramašauskas: „Tikiu, kad buvome stipresni, bet nepasinaudojome šansu“ 0

Mantas Bertulis, „BasketNews.lt“ korespondentas

Kauno „Žalgirio“ jaunimo komanda sekmadienį baigė savo žygį Eurolygoje ir finale 65:76 nusileido „KK Zagreb“ ekipai. Visgi „Žalgirio“ dublerių puolėjas Ignas Ramašauskas turėjo kuo pasidžiaugti – jis buvo išrinktas į simbolinį turnyro penketuką.

Žalgirietis per keturis mačus vidutiniškai rinkdavo po 4 taškus ir atkovodavo po 9,3 kamuolio. 18 metų, 210 cm ūgio vaikinas tinklalapiui „BasketNews.lt“ prisipažino šio įvertinimo nesitikėjęs.

– Ar tikėjotės, kad būsite išrinktas į simbolinį penketą? – tinklalapio „BasketNews.lt“ žurnalistas paklausė I.Ramašausko.
– Nesitikėjau, nes daugiausiai dėmesio skyriau gynybai. Mūsų komandoje buvo daug žaidėjų, kurie galėjo pelnyti taškus. Maniau, kad į simbolinį penketuką pateks Artūras Gudaitis, bet matyt jį žiūrėjo kaip į sunkųjį krašto puolėją, o mane kaip vidurio puolėją.

– Ar tai jūsų didžiausias pasiekimas karjeroje?
– Eurolygos turnyras man buvo pirmas, tad būti įvertintam tokio lygio varžybose yra garbė. Didžiausias pasiekimas, mano manymu – skrydis už Atlanto, kuomet Vilniuje surengtoje „Jordan Brand Classic“ stovykloje atrinko dešimt žaidėjų. Skridome į JAV pas patį Michaelą Jordaną.

– Kaip vertinate savo komandos pasirodymą Eurolygoje? Ar įrodėte, kad buvote verti vardinio kvietimo?
– Važiavome tik dėl pirmosios vietos, todėl nuliūdome, kad pralaimėjome finale. Nors pasiekėme antrąją vietą, manau, kad įrodėme, jog buvome verti vardinio kvietimo.

– Ko pritrūko, kad Eurolygos trofėjus iškeliautų į Lietuvą? Galbūt itin lengvai pasiekta paskutinė pergalė prieš „Barcelona“ jaunius padarė meškos paslaugą?
– Pritrūko gero pataikymo, šiek tiek blogiau gynėmės nei ankstesnėse rungtynėse bei, galbūt, per anksti pradėjome panikuoti ir gelbėtis tolimais metimais. Pergalės prieš „Barcelona“ mes tikrai nesureikšminome ir finalui ruošėmės kaip visada.

– Varžovų gretose nesustabdomai žaidė Dario Saričius. Komanda nerado priešnuodžių prieš jį?
– Žinojome, kad jis puikus žaidėjas, neleidome jam laisvai žaisti baudos aikštelėje, dvigubinome gynybą, tačiau jis puikiai matė aikštelę ir dalijo kamuolius komandos draugams.

– Kokios komandoje emocijos po pralaimėto finalo? Antroji vieta tokiame turnyre yra teigiamas rezultatas ar nesėkmė?
– Visi labai nuliūdome, tikrai skaudu buvo pralaimėti finale, kai taip užtikrintai žaidėme pirmose trijose rungtynėse. Prireiks šiek tiek laiko kol atsigausime. Manau, kad tai buvo nesėkmė, nes važiavome tik dėl pirmos vietos ir tikiu, kad buvome stipresni, bet nepasinaudojome šansu.

Komentarai