LKL finalas: Antra pergalė sutrupintų įtampos akmenis 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) superfinalas keliasi į Vilnių – šiandien sostinės „Siemens“ arenoje antrą kartą susitiks Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“.

Turi rezervų

Pirmą dvikovą Kauno sporto halėje po atkaklios kovos 83:81 laimėjo žalgiriečiai. Kauno komanda nestokoja ambicijų pratęsti šį sezoną LKL nepralaimėtų rungtynių seriją iki 30-ies.

„Nenuostabu, kad mačas Kaune susiklostė taip sunkiai, nes aiškiu finalo favoritu visi laiko tik „Žalgirį“. Tomis akmenų prikrautomis kuprinėmis krepšininkai pasitiko pirmąsias rungtynes ir akivaizdu, kad psichologinė našta labai slėgė žaidėjus. „Lietuvos rytui“ – priešingai: ši komanda neturi ką prarasti ir mūsų arenoje sužaidė labai pakiliai“, – sakė dienraščiui „Žalgirio“ klubo sporto direktorius Rimantas Grigas.

– Direktoriau, kokios nuotaikos „Žalgiris“ pasitinka antrą finalo serijos dvikovą? – paklausėme R.Grigo.
– Pergalė Kaune buvo labai svarbi psichologiškai. Rungtynės – sunkios, bet jas laimėjome. Nesėkmė būtų išmušusi iš vėžių. Dabar visų žaidėjų nuotaikos – pakilios. Suprantame, kad turime dar didžiulį rezervą. Finale savo galimybių kol kas neatskleidė Paulius Jankūnas, Mantas Kalnietis, Artūras Milaknis, kiti žalgiriečiai. Laimei, įspūdingai lemiamą akimirką sužaidė patyręs Marcusas Brownas. Kuo greičiau sugebėsime nusimesti psichologinę naštą, tuo bus geriau. Pergalė antroje dvikovoje galėtų būti lūžis šioje serijoje.

– Daug diskusijų viešoje erdvėje sukėlė arbitrų sprendimai per pirmą dvikovą. Kaip jūs vertinate teisėjų darbą?
– Finalas yra finalas. Akivaizdu, kad įtampą sunku ištverti ir teisėjams. Klysta visi: ir krepšininkai, tiek arbitrai, tačiau norėtųsi, kad būtų išvengta tendencingo teisėjavimo. Jei jau žaidžia stipriausios šalies komandos, kaunasi geriausi Lietuvos krepšininkai, tai ir teisėjavimas turėtų būti geriausias.

– „Žalgiriui“ tenka verstis be Martyno Pociaus. Kaip jis jaučiasi? Ar kiti žalgiriečiai – sveiki?
– Martyno mums labai trūksta. Žaidėjas po operacijos atsigauna, sveiksta, šiomis dienomis turėtų būti išleistas iš ligoninės. Džiaugiamės, kad kiti „Žalgirio“ krepšininkai yra pasirengę kovai.

„Rūdupis“ – netoli bronzos

Antrose rungtynėse dėl trečios vietos nė karto LKL bronzos neiškovojusių ekipų mače Prienų „Rūdupis“ svečiuose 98:73 nugalėjo Utenos „Juventus“ krepšininkus ir serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2:0. Pirmą dvikovą namuose „Rūdupis“ laimėjo 79:65.

Antrame kėlinyje rezultatas dar buvo lygus – 28:28, bet prieniškiai šovė į priekį 25:8 – iki 53:36. Šis nokdaunas „Juventus“ komandai buvo sunkus – uteniškiai neatsigavo iki mačo pabaigos.

Po rungtynių „Rūdupio“ vyriausiasis treneris Virginijus Šeškus nesureikšmino pergalės dideliu skirtumu ir pabrėžė, kad tikisi, jog jo auklėtiniai dar nenusiramino ir tinkamai nusiteiks trečiam, galbūt paskutiniam, mačui su „Juventus“.

Prienų ir Utenos krepšininkai susitiks rytoj.

„Neptūnas“ – be trenerio

Be darbo liko dar vienas treneris – Klaipėdos „Neptūno“ klubo valdyba, nepatenkinamai įvertinusi komandos pasirodymą ir dėl nesutampančių vizijų dėl ateities abipusiu susitarimu nutraukė sutartį su vyriausiuoju treneriu Robertu Kuncaičiu.

„Neptūnas“ gerai pasirodė Lietuvos krepšinio federacijos taurės kovose, Baltijos lygos „Iššūkio“ turnyre, tačiau pagrindinėse sezono varžybose – Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate – užimta vieta netenkina“, – sakė klubo direktorius Osvaldas Kurauskas, kuris pripažino, kad sezono išvakarėse ir rėmėjai, ir treneriai pernelyg aukštai iškėlė reikalavimų kartelę žaidėjams – laimėti bronzos medalius.

O.Kurauskas neįvardijo, kas pretenduoja perimti „Neptūno“ vairą. Šią savaitę klubo valdybai savo viziją turėtų pristatyti pastaraisiais metais komandoje dirbęs Paulius Juodis.

Komentarai