M.Kalnietis: „Svarbiausia buvo parodyti didelį norą“ 0

Martynas Pupininkas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Geriausias rungtynes Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijoje sužaidęs Mantas Kalnietis padėjo Kauno „Žalgirio“ komandai persverti serijos rezultatą 2-1, tačiau savo indėlio į pergalę nesureikšmino.

26 minutes ant parketo praleidęs įžaidėjas pelnė 12 taškų, atkovojo 2 ir perėmė 3 kamuolius bei atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Anot Kalniečio, įtemptą trilerį ketvirtadienį laimėjo ta komanda, kuri labiau norėjo iškovoti pergalę.

– Mantai, kaip vertinate trečiąjį susitikimą? – žurnalistai paklausė M.Kalniečio.
– Kadangi laimėjome, vertinu gerai. Vėl buvo labai sunkios rungtynės, vertos finalo. Pirmoje pusėje žaidėme gerai, nes buvome atitrūkę. Antroje pusėje ėmėme žaisti prasčiau, bet džiaugiuosi, kad rungtynės tempėsi, tempėsi ir pavyko jas ištempti į mūsų pusę.

– Po mačo Vilniuje vyriausiasis treneris sakė, jog žaidėte labai blogai. Ką pakeitėte prieš šį susitikimą?
– Akcentavome, kad norėdami laimėti rungtynes turime žaisti kiečiau, kovoti dėl kiekvieno kamuolio, atsitverti žmones. Svarbiausia buvo parodyti didesnį norą.

– Iš šalies atrodė, jog jūs ir DeJuanas Collinsas šiandien ėmėtės daugiau iniciatyvos. Galbūt tai vienas trenerio sumanymų?
– Galbūt tik taip sutapo. Nebuvo tokių trenerio nurodymų. Rungtynėms baigiantis iniciatyvos ėmėsi ir gerai po krepšiu sužaidęs Paulius Jankūnas. Mūsų komandoje yra daug žaidėjų, galinčių imtis iniciatyvos.

– Ar sutinkate, kad sužaidėte vienas geresnių rungtynių LKL finalo serijoje?
– Nemanau, kad šiandien labai gerai žaidžiau. Pirmą pusę – taip. Antroje dalyje kiek pavargau ir pradėjau klysti. Tačiau susitvarkysiu.

– Šiandien halėje buvo karštesnis oras nei įprastai. Buvo sunkiau rungtyniauti?
– Atsimenu, jog ir pernai čia žmonės alpo (šypsosi). Esame pripratę, bet tikrai labai pavargau šiandien. Karštis sekino, vis dėlto sąlygos vienodos visiems.

– Ar galime tikėtis kažkokių pasikeitimų jūsų žaidime rungtynėse Vilniuje?
– Nelabai ką nustebinsi. Pasikartosiu, ten laimės tie, kurie labiau norės. Dabar pirmaujame 2-1 ir viskas yra mūsų rankose. Nekartosime klaidų, kurias darėme pastarosiose rungtynėse, Niekam ne paslaptis, jog Vilniuje norime laimėti.

– Ar jūsų neblaško klubo savininko Vladimiro Romanovo vieši laiškai bei kalbos apie tendencingą teisėjavimą?
– Atvirai sakant, aš neskaitau.

Komentarai