Sėkmės svarstyklės krypsta „Žalgirio“ naudai 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijoje psichologinės svarstyklės svyra kauniečių pusėn. Dramą Kauno sporto halėje laimėjęs „Žalgiris“ pirmauja serijoje 2:1 ir ramesnėmis nuotaikomis rengiasi išvykai į sostinę.

Krepšinio specialistai ir abiejų komandų žaidėjai tvirtina: dvikova „Siemens“ arenoje gali būti lemiama. Laimėjus „Žalgiriui“, finale įvyktų lemtingas lūžis. Po jo jėgų pakilti į lemiamą šturmą vilniečiai vargu ar rastų.

„Laimėjome ypač svarbų mūšį Kaune. Dabar labai svarbu pasirengti dvikovai Vilniuje. Jei laimėsime ir ketvirtąsias rungtynes, net neabejoju, kad mūsų pranašumas bus milžiniškas. Sugrįžti vėl į Kauną pirmaujant serijoje 3:1 būtų nuostabu. Vargu ar varžovai atrastų rezervų, žinant tai, kad kautis tektų mūsų komandą aistringai palaikančioje halėje“, – pirmadienio nuotaika jau gyveno „Žalgirio“ komandos strategas Ilias Zouros.

Su trenerio nuomone sutinka veržliais prasiveržimais vilniečių gynybą į neviltį varęs Mantas Kalnietis. Jis sutiko, kad finalo serijoje, kur varžovai puikiai vienas kitą pažįsta, lemiamą vaidmenį lemia nusiteikimas ir psichologija.

„Dabar jau nelabai ką nustebinsi. Laimės tie, kurie labiau norės. Pirmaujame 2:1 ir viskas yra mūsų rankose. Svarbiausia nekartoti klaidų. Vilniuje norime laimėti“, – kalbėjo gynėjas.

Pastaruoju metu Kauno komandos šturvalą lemiamomis rungtynių akimirkomis tvirtai savo rankose laikantis kapitonas Paulius Jankūnas neabejoja, kad pirmadienį Vilniuje vyksiantis ketvirtasis susitikimas bus labai įtemptas ir vyks taškas į tašką.

„Jaučiu, kad kausimės iki paskutinės minutės. LKL finalo serijoje vilniečiai rungtyniauja kur kas geriau nei prieš mėnesį, tačiau tikiuosi, kad mes žaisime dar geriau ir žengsime dar vieną tvirtą žingsnį galutinio tikslo link“, – kovingumo nestokojo P.Jankūnas.

„Lietuvos ryto“ ekipos vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas pripažino, kad jo vadovaujama komanda yra atsidūrusi ties praraja.

„Suprantame, kokioje pozicijoje esame ir koks svarbus mums pirmadienio susitikimas. Žinome, kad, neišlyginus serijos rezultato, mūsų kelias titulo link gerokai pasunkės“, – pripažino strategas.

Komentarai