J.Mačiulį operuos Kaune 0

„Kauno diena“ inf.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiajam treneriui Kęstučiui Kemzūrai nesėkmę Rusijos čempionate dar labiau apkartino skaudi žinia iš Italijos – traumą patyrė vienas nacionalinės ekipos lyderių Jonas Mačiulis.

Trūko kelio raiščiai

Buvęs Kauno žalgirietis susižeidė per Italijos pirmenybių 29-ojo turo rungtynes su Kremonos „Vanolli“ komanda.

Milano „Armani Jeans“ klubas, kuriam atstovauja J.Mačiulis ir Marijonas Petravičius, 92:74 įveikė Kremonos krepšininkus, tačiau, iki mačo pabaigos likus maždaug 9 min., Jonas patyrė kelio traumą ir iš arenos buvo išvežtas į ligoninę.

„Džiaugiuosi dėl pergalės, bet labai apgailestauju dėl J.Mačiulio“, – teigė „Armani Jeans“ vyriausiasis treneris Danas Petersonas.

Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, 26-erių 198 cm ūgio puolėjas iš Kauno galėjo susižeisti kryžminius kelio raiščius. Jis bus operuojamas, o reabilitacija užtruks 4–6 mėnesius.

Šiemet reikalų su chirurgais jau turėjo dar du Lietuvos rinktinės žaidėjai: puolėjas Linas Kleiza dėl kelio operacijos nedalyvaus Europos čempionate, o neseniai reabilitaciją po nugaros operacijos pradėjo „Žalgirio“ gynėjas Martynas Pocius.

R.Javtoku vėl domisi rusai

K.Kemzūros treniruojama Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ ekipa Rusijos čempionate 69:70 nusileido Sankt Peterburgo „Spartak“ krepšininkams ir su jais dalijosi 2–3 vietas.

Krasnodaro ir Sankt Peterburgo klubus galėjo aplenkti Jono Kazlausko vadovaujamas Maskvos CSKA arba Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“ ekipa – šių Lietuvos krepšinio strategų akistata vyko vakar.

Valensijos (Ispanija) dienraštis „Las Provincias“ paskelbė, kad Lietuvos krepšinio atstovų Rusijoje gretas vėl gali papildyti Robertas Javtokas, šiuo metu rungtyniaujantis Valensijos „Power Electronics“ komandoje.

R.Javtoko sutartis su ispanų klubu galios dar vieną sezoną, bet, anot „Las Provincias“, Lietuvos rinktinės kapitoną savo gretose norėtų matyti ir rusų „Chimki“, ir stipriausios Graikijos ekipos.

Blykstelėjo R.Seibutis

Pirmas Turkijos vyrų krepšinio čempionato ketvirtfinalio serijos iki trijų pergalių rungtynes laimėjo lygos debiutantė, Renaldo Seibučio ir Vido Ginevičiaus atstovaujama Edirnės „Olin“ komanda.

Tik septintoje pozicijoje po reguliaraus sezono buvę „Olin“ krepšininkai svečiuose po pratęsimo 87:84 įveikė antrą vietą užėmusį Balikesiro „Banvit“ klubą.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidęs Lietuvos rinktinės gynėjas R.Seibutis pelnė 28 taškus, atkovojo 1 ir perėmė 2 kamuolius bei atliko 4 rezultatyvius perdavimus. V.Ginevičius taškų nepelnė, bet atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Komentarai