Pergalė priremtų varžovus prie sienos 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Šiandien sostinėje Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo ketvirtąsias rungtynes žais Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“. Serijos svarstykles į savo pusę (2:1) po dvikovos Kaune pakreipę žalgiriečiai sustoti neketina. Pergalė šiandienos mače Iliaso Zouroso auklėtinius labai priartintų prie čempionų titulo.

Tai, kad Graikijos krepšinio specialistas neabejoja savo komandos sėkme, jis patvirtino po trečiųjų finalo serijos rungtynių. Tuomet daug kam netikėtai I.Zouros pareiškė neabejojąs, kad titulas po trejų metų bus sugrąžintas į Kauną.

„Visiškai nesvarbu, kokiomis aplinkybėmis pergalę iškovoji. Svarbiausia yra laimėti. Istorija viską sudėlioja į savo vietas, o prisimenami tik nugalėtojai. Po kelerių metų niekas neprisimins, kaip ši -serija klostėsi. Visų atsiminimuose liks tik čempionas. Ir tas nugalėtojas bus „Žalgiris“, – nestokodamas ryžto pareiškė strategas.

Tokie specialisto žodžiai visiškai nenustebino klubo direktoriaus Rimanto Grigo. „Treneris privalo tikėti savo komanda ir šį pasitikėjimą perteikti savo auklėtiniams. Esame tikrai geresnėje padėtyje. Pergalė paskutinėse rungtynėse mums buvo labai svarbi psichologiškai. Po nesėkmės antrajame mače vyrai buvo nusiminę, tad, norint, kad nuotaika pagerėtų, laimėti buvo būtina. Džiugu, kad pavyko“, – dienraščiui sakė R.Grigas.

Pasak jo, šiandien Vilniuje gali įvykti lemiamas lūžis. „Vyrai puikiai supranta, kad jų komanda yra stipresnė ir turi nugalėti. Jei sugebėsime laimėti šiandien, būsime per žingsnį nuo titulo. Net neabejoju, kad tada iškovoti pergalę Kaune būtų daug lengviau. Turime psichologinę persvarą ir stengsimės tuo pasinaudoti. Dabar jau varžovų treneriai tegul suka galvas ir ieško variantų“, – kalbėjo direktorius.

R.Grigas taip pat prasitarė, kad „Žalgirio“ komandos treneriai šiomis dienomis skyrė daugiau dėmesio gynybai prieš „Lietuvos ryto“ snaiperius. „Visose rungtynėse, kuriose kol kas žaidėme, varžovai atsitiesdavo pataikę vadinamuosius sunkius tolimus metimus. Privalome nuo jų apsiginti. Nėra gerai, kai varžovai kelis kartus iš eilės pataiko iš toli praktiškai iš tos pačios vietos“, – pirmas rungtynes apibendrino R.Grigas.

Jei šiandien vilniečiai sukluptų trečią kartą, norint iškovoti čempionų žiedus, jiems tektų perrašyti istoriją. Nuo 2001–2002 m. sezono, kai LKL finalo serijoje pradėta kovoti iki keturių pergalių, dar niekada nebuvo atvejo, kad komanda pralaimėtų finalą pirmaudama 3:1.

Komentarai