LKL finalas: „Žalgiris“ – per žingsnį nuo titulo! (FOTO, VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pirmadienį Vilniuje žaidė ketvirtąsias Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos rungtynes. Žalgiriečiai geriau pradėjo dvikovą, kontroliavo mačo eigą ir aidint finalinei sirenai džiaugėsi dar viena pergale – 83:71. Serijoje iki keturių pergalių „Žalgiris“ pirmauja jau 3-1!

Susitikimo akimirkos – Žalgiris.lt foto galerijoje.

Rungtynių pradžioje kauniečiai didžiąją taškų dalį rinko metimais iš arti – Mindaugui Kuzminskui antrą kartą pasiuntus kamuolį į krepšį, o Trentui Plaistedui sėkmingai užbaigus greitą ataką „Žalgiris“ pirmavo 11:7. Ir toliau puikiai puolime darbavosi M.Kuzminskas – po jo tritaškio skirtumas dar išaugo – 16:9. Kėlinuko pabaigoje svečių atakoms trūko tikslumo, tačiau gynyba tai kompensavo. Sužaidus dešimt minučių „Žalgiris“ buvo priekyje 20:14.

Po trumpos pertraukėlės svečiai tik didino pranašumą – D.Collinsas realizavo itin sudėtingą metimą, savo ruožtu po Tado Klimavičiaus taškų skirtumas pirmą kartą išaugo iki dviženklio – 27:17. Vilniečiai rankų nenuleido ir aptirpdė atsilikimą, tačiau situacija pagerėjo po drąsaus Aleksandro Čapino prasiveržimo – 35:28. Paskutinę kėlinuko minutę dvitaškį su pražanga iš po krepšio pataikė Marcusas Brownas, o A.Čapinas dar kartą sėkmingai pranėrė pro visą varžovų gynybą (41:31). Tačiau dar įspūdingiau kauniečiai baigė pirmąją mačo dalį – Mantas Kalnietis fantastiškai pataikė iš aikštelės vidurio – 44:33.

Trečiasis ketvirtis startavo M.Browno ir D.Collinso taikliais šūviais (48:35). Tiesa, po truputį rankas apšilo ir varžovų snaiperiai – kelis tritaškius smeigus Simui Jasaičiui „Žalgirio“ treneriams teko sunerimti. Tiesa, ne ilgam – iniciatyvos reikiamu metu ėmėsi T.Plaistedas. Po pastarojo įspūdingo dėjimo ore švieslentėje degė skaičiai 57:48. Laikas bėgo, bet situacija nesikeitė – kibiai besigynę kauniečiai neleido varžovams priartėti, o keturis taškus per trumpą laiką surinkęs M.Kalnietis įtvirtino pranašumą – 64:53. Kėlinukas taip ir baigėsi.

Lemiama mačo dalis, kaip ir buvo galima tikėtis, klostėsi banguotai ir intriguojančiai. Geriau ją pradėjo varžovai, kurie vienu metu priartėjo beveik iki minimumo (66:68). Tada svarbius taškus galingu dėjimu pelnė Bobanas Marjanovičius – 70:66. Antroje kėlinuko pusėje žalgiriečius į priekį vedė P.Jankūnas, vėl padidinęs pranašumą iki aštuonių taškų – 74:66. Galutinai visas vilniečių viltis sužlugdė D.Collinsas, taikliai šovęs iš toli – 81:71. Aidint finalinei sirenai skaičiai praktiškai nepakito – 83:71.

„Žalgiris”: D.Collinsas 15 (6 atk. kam.), M.Brownas 14, P.Jankūnas 11 (6 atk. kam.), M.Kuzminskas 9, M.Kalnietis 9, B.Marjanovičius 7 (6 atk. kam., 3 blk.), T.Watsonas 4 (6 atk. kam.), A.Čapinas 4, T.Klimavičius 4.

„Lietuvos rytas”: S.Jasaitis 17, K.Bajramovičius 16 (8 atk. kam.), A.Rasičius 9 (6 rez. perd.).


Komentarai