V.Garastas: „Kai kas iškraipė mano žodžius“ (AUDIO) 0

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovas Vladas Garastas antradienį apsilankė „Žalgirio radijo“ studijoje, kur laidos metu su krepšinio aistruoliais pasidalino trenerio darbo patirtimi, analizavo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo seriją bei pripažino, jog geriau valgytų sausą duoną ir gertų tik vandenį nei išduotų komandą, kuri jį iškėlė.

Į laidos vedėjo Karolio Tiškevičiaus ir klausytojų klausimus gyva Lietuvos krepšinio legenda visą valandą atsakinėjo itin atvirai. Buvo paliestos pačios įvairiausios temos – pradedant buvusio žalgiriečio Dariaus Maskoliūno persikėlimu į sostinę ir baigiant teisėjavimo problemomis šių metų LKL finalo serijoje bei dienraščio „Lietuvos rytas“ iškraipytais V.Garasto žodžiais.

„Manau, kad šį sezoną „Žalgiris“ yra stipresnis. Tai rodo rezultatai – komanda laimėjo Baltijos krepšinio lygą (BBL), taip pat ir LKF taurę. Finalo serijoje pirma vieta taip pat jau ranka pasiekiama. Galime paanalizuoti – šiuo metu serijoje 3-1, iš likusių mačų – du namuose. Negaliu sakyti, kad „Lietuvos ryto“ užduotis neįmanoma, bet laimėt varžovui tris kartus iš eilės turbūt yra labai sunku“, – taip apie LKL batalijas „Žalgirio radijo“ laidoje kalbėjo V.Garastas.

Vieno klausytojo paklaustas nuomonės apie D.Maskoliūno poelgį po tiek laiko kartu su „Žalgiriu“ persikelti į didžiausių priešininkų stovyklą, LKF prezidentas netuščiažodžiavo.

„Aš asmeniškai taip niekada nepadaryčiau. Geriau valgyčiau sausą duoną ir tik vandenį gerčiau, bet būčiau visada ištikimas klubui, kuris man suteikė sparnus kilti aukštai. Svarbiausias dalykas – nepamiršti savo šaknų. Gaila, kad šį kartą jos buvo palaidotos“, – sakė ilgametis „Žalgirio“ ir Lietuvos rinktinės treneris.

V.Garastas taip pat pripažino, kad dienraštis „Lietuvos rytas“ iškraipė jo žodžius, kalbant apie „Žalgirio“ savininko Vladimiro Romanovo pasisakymus žiniasklaidoje teisėjų atžvilgiu. „Čia buvo nutikęs toks įvykis – spaudos konferencijoje man buvo užduotas klausimas dėl V.Romanovo elgesio. Atsakiau, kad jis LKL vadovų jau nubaustas. Bet, deja, kai kas kitaip išvertė mano pasisakymą ir parašė savaip. Tai ne pirmas kartas – kažkam vis reikia, kad kažką pasakytum, o jie galėtų tai įvelti į tokį savo apvalkalą. Galiu pasakyti, kad visa ta istorija davė naudos ir arbitrai dabar teisėjauja geriau. Jiems teko pasitempti. V.Romanovo pastabos padarė įtaką“, – kalbėjo V.Garastas.

„Kalbant apie teisėjavimą – nereikėtų sakyti, jog jis buvo neobjektyvus, tačiau kai kurie traktavimai išties buvo labai keistoki. Itin svarbu krepšinyje tai, kaip teisėjai juda, iš kokios pozicijos mato situaciją. Jei patingi padaryti pora judesių, paprastai nepamato visko ir tiesiog kažką intuityviai sušvilpia. Sakoma, kad klysti žmogiška, bet nereikia klysti, kai vyksta tokia dvikova“, – sakė LKF vadovas.

Pilname interviu „Žalgirio radijo“ laidoje taip pat išgirsite: kaip vyksta pasiruošimas Europos krepšinio čempionatui, kada V.Garastas pirmą kartą įžvelgė Jono Kazlausko trenerio potencialą bei kas lėmė Lietuvos rinktinės sėkmę praėjusią vasarą. Visa tai ir dar daugiau – „Žalgirio radijo“ laidos įraše.

Komentarai