Sirgaliai laukia „Žalgirio“ triumfo 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Kauno „Žalgirio“ sirgaliai išgirdo komandos vyriausiojo trenerio Iliaso Zouroso šauksmą.

Šiandien ketvirtąsias ir galbūt lemiamas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo rungtynes stebės sausakimša Kauno sporto halė.

Po žalgiriečių pergalės Vilniuje superfinalo serijos rezultatas tapo 3:1. Savo komandos triumfą besitikintys išvysti kauniečiai reagavo žaibiškai – praėjus vos daugiau nei dešimčiai minučių po pergalės iš kasų buvo iššluoti paskutiniai bilietai.

Beveik po kiekvieno mačo ištikimiausiems „Žalgirio“ komandos sirgaliams dėkojantis I.Zouros teigė neabejojąs, kad penktoje dvikovoje jo vadovaujamą ekipą palaikys pilnutėlė sporto halė. Graikas neklydo. Šį LKL sezoną „Žalgiris“ namuose nepralaimėjo dar nė vieno susitikimo.

Šiandienis mačas taip pat bus unikali galimybė pažymėti „Žalgirio“ atsisveikinimą su sporto hale. Nuo kito sezono žalgiriečiai persikels į naujutėlaitę „Žalgirio“ areną.

„Norime sezoną baigti skambiu akordu, – dienraščiui sakė „Žalgirio“ klubo sporto direktorius Rimantas Grigas. – Norėtųsi saviems sirgaliams padovanoti gražią šventę, kurios visi tikisi ir laukia. Tai, kad tai bus paskutinės rungtynės legendinėje sporto halėje, pridės vyrams papildomos motyvacijos. Norėtųsi apginti savo tvirtovę nesuklupus nė karto.“

Direktoriaus teigimu, labai svarbu sėkmingai pradėti susitikimą. „Esame aiškūs šio finalo favoritai, turime psichologinę persvarą, žaisime namuose. Privalome tuo pasinaudoti. Labai svarbus bus pirmas kėlinys. Jei išvengsime įtampos ir rungtynes pradėsime susikaupę, manau, kad problemų neturėtų kilti“, – svarstė R.Grigas.

Kol kas neaišku, ar vilniečių ekipai galės padėti traumą patyręs serbas Aleksandras Rašičius. „Žalgirio“ treneriai džiaugiasi, kad visi krepšininkai yra sveiki ir nestokoja ryžto išbėgti į aikštę.

Jei „Žalgiriui“ pavyks laimėti šiandien, jis iškovos trečią trofėjų. Kauniečiai sezoną pradėjo įstabia pergale Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyre, laimėjo Baltijos lygos (BBL) taurę, o dabar yra nusiteikę pasimatuoti ir LKL čempionų žiedus, kurie nukaldinti iš 585 ir 750 prabos aukso, papuošti karališkojo mėlynumo emaliu, LKL simbolika, pirmenybių metais ir ąžuolo lapais.

Iš dabartinės „Žalgirio“ komandos pirmą kartą LKL aukso žiedais pasipuoštų 8 žaidėjai: Aleksandras Čapinas, Martynas Pocius, Tadas Klimavičius, Mindaugas Kuzminskas, Bobanas Marjanovičius, Travisas Watsonas, Trentas Plaistedas ir Omaras Samhanas. Daugiausiai žiedų savo kolekcijoje turi komandos kapitonas Paulius Jankūnas. Jam tai būtų jau penktas LKL čempionų titulas.

Komentarai