„Žalgiris“ sutriuškino „Lietuvos rytą“ ir iškovojo LKL aukso žiedus! (FOTO) 0

Ketvirtadienį Kauno sporto halėje buvo žaidžiamos penktosios Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“. Nuo pat pirmųjų minučių iniciatyvą savo rankose laikę kauniečiai neleido suabejoti savo pranašumu ir aidint finalinei sirenai džiaugėsi stipriausios Lietuvos krepšinio komandos titulu – 95:69. Serijoje „Žalgiris“ triumfavo net 4-1!

Susitikimo akimirkos – Žalgiris.lt foto galerijoje.

Rungtynių pradžioje žaidimo sparta buvo pakankamai aukšta, o krepšininkų metimai vienas po kito skrodė tinklelį. Po Tado Klimavičiaus ir DeJuano Collinso tritaškių žalgiriečiai pirmavo 6:5. Netrukus tas pats D.Collinsas gražiai suklaidino varžovą ir neklydo iš vidutinio nuotolio (8:7). Vilniečiai suklydo puolime, savo ruožtu apsiginti nuo T.Klimavičiaus ir D.Collinso tandemo ir toliau nesugebėjo – pastarajam smeigus dar vieną tritaškį skirtumas išaugo iki keturių taškų – 13:9. Tačiau tai nebuvo pabaiga – Marcusas Brownas sėkmingai baigė greitą ataką, savo ruožtu krašte paliktas laisvas Artūras Milaknis pataikė iš toli (18:11). Kad ir kaip stengėsi varžovai, pristabdyti žalgiriečių puolimo mechanizmo jiems nepavyko: Mantas Kalnietis vos pasirodęs ant parketo nesunkiai prasiveržė po krepšiu, Paulius Jankūnas sumetė baudas, o Artūras Milaknis neklydo iš toli, net nepaisant pakeltos varžovo rankos (25:15). Iniciatyvos šeimininkai nepaleido ir paskutinę kėlinuko minutę – 29:22.

Po trumpos pertraukėlės „Žalgirio“ krepšininkai ėmė dar kibiau gintis, kas varžovams sukėlė daug problemų. Per šešias minutes svečiai surinko vos tris taškus, kai kauniečių taškų sąskaitą per tą laiką penkiais papildė P.Jankūnas, keturiais – T.Klimavičius, o dviem – D.Collinsas ir M.Brownas (42:25). „Lietuvos rytas“ po ilgos pertraukos sugebėjo sukrapštyti vieną tašką baudos metimu, tačiau tada per minutę dvi atakas taikliai baigė T.Klimavičius, įspūdingai kamuolį perėmė ir dėjimu aistruolius į euforiją pasiuntė Trentas Plaistedas, įtvirtinęs pranašumą (49:26) bei privertęs varžovus prašyti minutės pertraukėlės. Po jos žalgiriečiai sėkmingai tęsė žaidimo kontrolę ir pirmąją mačo pusę baigė ne mažiau gražiu Aleksandro Čapino šūviu iš toli paskutinę ketvirčio sekundę – 54:32.

Trečiasis ketvirtis startavo efektingu Mindaugo Kuzminsko dėjimu ore po gero D.Collinso perdavimo. Neilgai trukus šiek tiek erdvės prie tritaškio linijos gavęs tai meistriškai išnaudojo M.Brownas, o iš po krepšio neklydo T.Watsonas (61:40). Tiesa, varžovai rankų nuleisti neketino – po D.J.Strawberry taškų švieslentėje degė skaičiai 61:46. Nepaisant to, labiau įsismaginti vilniečiams šeimininkai neleido – M.Kalniečio ir A.Milaknio reidai vėl padėjo komandai kiek lengviau atsikvėpti (65:48). Būtent M.Kalnietis vedė komandą į priekį ir kėlinuko gale – jo tritaškis ir įspūdingas dėjimas Kauno sporto halėje sukėlė tikrą ovacijų bangą – 70:52. Prieš paskutines dešimt minučių žalgiriečių pranašumas siekė 18 taškų – 72:54.

Ketvirtojo ketvirčio pradžioje Bobanas Marjanovičius įkrovė kamuolį į krepšį, o rezultatas išliko praktiškai nepakitęs – 74:57. Susidarė įspūdis, jog vilniečiai jau susitaikė su pralaimėjimu. Morališkai varžovai galutinai palūžo po epizodo, kuriame D.Collinsas perėmė kamuolį iš svečių išsimetinėjančių užribį ir padidino persvarą iki 82:61. Jau kitoje atakoje halėje susirinkusių aistruolių nuotaikas dar labiau pagerino T.Klimavičius, pataikęs su pražanga (84:61). Tačiau šventė tuo nesibaigė – krašte paliktas laisvas tritaškį smeigė M.Kuzminskas (87:61). Per kitą minutę šešis taškus surinko T.Delininkaitis (93:66). Paskutinę dvikovos minutę aistruoliai traukė pergalės dainas, o krepšininkai laukė mačo pabaigos. Pabaigos, kuri žaliai-baltiems garantavo LKL aukso žiedus! Galutinis rungtynių rezultatas – 95:69.

„Žalgiris”: T.Klimavičius 18 (10 atk. kam.), P.Jankūnas 12, D.Collinsas 12 (5 rez. perd.), A.Milaknis 10, M.Kalnietis 9 (5 rez. perd.), M.Brownas 9, M.Kuzminskas 7, T.Delininkaitis 6, T.Watsonas 4, B.Marjanovičius 3, A.Čapinas 3, T.Plaistedas 2.

„Lietuvos rytas”: K.Bajramovičius 13, D.Strawberry 12, J.Valančiūnas 11 (10 atk. kam.), S.Jasaitis 9, M.Gecevičius 9 (7 rez. perd.).

Komentarai