„Žalgirio“ atstovai iškovojo Hanzos dienų krepšinio taurę 0

Šeštadienį, gegužės 21 d., Santakoje, pačioje Kauno širdyje, liejosi aistros ir prakaitas. Būtent čia jėgas krepšinio aikštelėje didžiausioje miesto šventėje išmėgino penkios „Žalgirio“ ir tiek pat Kauno miesto atstovų komandų. Po atkaklios kovos pergalę ir Hanzos dienų krepšinio taurę rezultatu 3-2 iškovojo „Žalgiris“.

Visą dieną žiūrovus linksmino „Žalgirio“ šokėjos, o drąsiausieji jėgas galėjo išmėginti įvairiuose oranžinio kamuolio žaidimuose bei viktorinoje. Krepšinio muzikos ritmais rūpinosi DJ Kaunis.

„Žalgiriui“ atstovavo penkios komandos – „Veteranų“, „Administracijos“, „Fanų“, „Saboniukų“ ir „Trenerių“. Žiūrovai turėjo unikalią galimybę gyvai išvysti ne vieną puikiai pažįstamą krepšinio pasaulio veidą. Štai „Trenerių“ ekipos gretose žaidybinius marškinėlius apsivilko Saulius Štombergas, Darius Sirtautas, Priitas Vene ir kiti. „Veteranų“ komandoje buvo galima stebėti Vaido Jurgilo, Gedimino Budniko, Anatolijaus Čupkovo ir kitų ilgamečių žalgiriečių žaidimą, o administracijos komandoje žaidė ir Kauno „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

Kaunui atstovavo taip pat penkios ekipos – „Žurnalistų“, „Politikų“, „Policijos“, „Ugniagesių“ bei „Studentų“. Ir čia netrūko pažįstamų asmenybių. Vienas tokių – buvęs miesto meras Andrius Kupčinskas. Kauno studentus šį kartą reprezentavo Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai.

Pirmieji į kovą stojo „Žurnalistai“ ir „Veteranai“. Šioje akistatoje intriga baigėsi antrojo kėlinuko pradžioje – patyrę „Veteranai“ įrodė savo pranašumą ir išvedė „Žalgirį“ į priekį 1-0 (49:32). Po trumpos pertraukėlės jėgas išmėgino „Administracija“ ir „Politikai“. Šį kartą intrigos nebuvo apskritai – pakiliai žaidę „Žalgirio“ atstovai tiesiog sutriuškino varžovus (60:46), kurių nuo nesėkmės neišgelbėjo ir A.Kupčinskas.

Ant bedugnės krašto atsidūrę Kauno atstovai lengvai pergalės bendroje įskaitoje atiduoti neketino. „Saboniukai“ nerado kontrargumentų „Ugniagesių“ žaidimui (27:50), savo ruožtu „Policija“ nepasigailėjo „Fanų“ – 47:19. Po šios akistatos tapo aišku, kad viskas spręsis penktoje dvikovoje.

„Trenerių“ ir „Studentų“ rungtynės, kurios ir lėmė vienos ar kitos pusės pergalę bendroje įskaitoje, prilygo geriausiam Holivudo scenarijui. Mačo pirmoje pusėje neabejotinai dominavo „Studentai“, įgiję dviženklį pranašumą ir „Treneriams“ palikę vos teorines viltis laimėti. Vis tik viskas aukštyn kojomis apsivertė po pertraukos – S.Štombergo vedini „Žalgirio“ atstovai surengė neįtikėtiną spurtą ir paskutinėmis minutėmis išplėšė pergalę ne tik sau, bet ir visam „Žalgiriui“ – 60:57 (3-2). Šio mačo didvyriu, žinoma, tapo 27 taškus surinkęs S.Štombergas, pelnytai gavęs naudingiausio žaidėjo titulą.

Turnyro nugalėtojus apdovanojo Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius, o šventėje apsilankė ir visai neseniai Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionais tapę Mindaugas Kuzminskas ir Paulius Jankūnas. Žalgiriečiai ne tik sveikino laimėtojus, bet ir įvairiose rungtyse išmėgino savo rankos taiklumą kartu su aistruoliais.

Komentarai