D.Collinsas lieka „Žalgiryje“ 0

www.zalgiris.lt ir „Kauno diena“ inf.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijoje puikiai rungtyniavęs Kauno „Žalgirio“ ekipos įžaidėjas DeJuanas Collinsas lieka Kaune. Krepšininkas su Lietuvos čempionų klubu pasirašė naują vienerių metų sutartį.

Trečią sezoną Kauno „Žalgiryje“ baigęs įžaidėjas D.Collinsas į Lietuvą po pertraukos sugrįžo praėjusių metų rudenį. Nors sezono pradžia krepšininkui ir nesusiklostė taip, kaip norėtųsi, tačiau svarbiausioje sezono stadijoje amerikietis įrodė tikrąjį savo potencialą. Finalo serijoje prieš „Lietuvos rytą“ žalgiriečių įžaidėjas buvo sunkiai sustabdomas ir pagal efektyvumo rodiklius nusileido tik naudingiausio serijos žaidėjo titulą pelniusiam savo komandos draugui Pauliui Jankūnui.

DC pravardę turintis D.Collinsas į Kauną pirmą kartą atvyko 2007 m. sausį ir padėjo „Žalgiriui“ laimėti Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurę bei po metų pertraukos tapti Lietuvos krepšinio lygos čempionu.

Vedamas D.Collinso „Žalgiris“ 2007/2008 m. sezone iškovojo visus titulus vietiniame fronte. Žalgiriečiai tapo Lietuvos ir Baltijos lygų čempionais bei vėl laimėjo LKF taurę, o D.Collinsas buvo pripažintas naudingiausiu BBL ir LKF taurės finalo ketvertų žaidėju.

Šį sezoną su D.Collinsu „Žalgiris“ taip pat triumfavo visuose frontuose – be LKL pirmenybių žalgiriečiai auksą laimėjo BBL lygoje bei LKF taurėje.

LKL atkrintamosiose varžybose D.Collinsas šį sezoną vidutiniškai rinko po 10,7 taško, atliko po 3,3 rezultatyvaus perdavimo, atkovojo beveik po tris kamuolius, o jo vidutinis naudingumo koeficientas 13,3.

D.Collinsas – pirmasis „Žalgirio“ legionierius, su kuriuo pratęsta sutartis ateinančiam sezonui. Iš šiemet klubui priklausiusių septynių užsieniečių galiojantį kontraktą turėjo tik Omaras Samhanas. Jis į Kauną turėtų grįžti maždaug po mėnesio ir čia individualiai ruošis kitam sezonui. Atostogų aukštaūgis turės mažiau nei kiti žalgiriečiai, nes rugpjūčio 17-28 dienomis ketina dalyvauti Afrikos čempionate. Šiame turnyre jis gins Egipto garbę, kadangi šioje šalyje yra gimęs jo tėvas Hassanas. Krepšininko mama yra airė.

Kontraktą „+1“  turėjo kitas komandos įžaidėjas slovėnas Aleksandras Čapinas. Tai reiškia, kad galutinis žodis dėl kitų metų sutarties priklausė komandos vadovams. Vis dėlto sutartis su šiuo krepšininku yra nutraukiama, o šansas pasireikšti bus skirtas kuriam nors jaunam klubo žaidėjui.

– Kokios priežastys lėmė, kad nusprendėte pratęsti sutartį su D.Collinsu? – „Kauno diena“ paklausė Kauno „Žalgirio“ generalinio direktoriaus Pauliaus Motiejūno.
– Šis sezonas krepšininkui buvo nelengvas. Tikras išbandymų metas. Po nelabai sėkmingai sužaistų pastarųjų sezonų DeJuanui reikėjo atsitiesti, pačiam pasitikrinti savo jėgas. Džiugu, jog šiemet amerikietis demonstravo gerus rezultatus, likome patenkinti jo žaidimu ir tikime, kad klubui jis gali padėti dar ir ateinančiais metais.

– Žaidėjui šiuo metu yra 34 metai. Ar neišgąsdino toks brandus krepšininko amžius?
– Amžius yra tikrai solidus, tačiau D.Collinso fizinė būklė yra labai gera. Planuojame, jog ateinantį sezoną pagrindinis mūsų komandos įžaidėjas bus Mantas Kalnietis. DeJuanui turėtų tekti antrojo įžaidėjo vaidmuo. Esame įsitikinę, kad su šia užduotimi jis yra pajėgus susidoroti.

– Ar nesunku buvo įkalbėti žaidėją pasilikti?
– Derybos tikrai nebuvo sunkios. Krepšininkas yra patenkintas Kaunu, patenkintas jam sudarytomis sąlygomis bei titulais, kuriuos šį sezoną ekipa iškovojo. Manome, jog ši vieta „Žalgiryje“ yra skirta jam, o jis yra skirtas šiai vietai.

– Kada D.Collinsas sugrįš į Kauną?
– Žaidėjas į tėvynę išskrido pirmadienį, o sugrįš rugpjūčio pabaigoje, kai pradėsime rengtis naujam sezonui.

– Kodėl nebus pratęsta sutartis su A.Čapinu?
– Žaidėjas nevaidino svarbaus vaidmens komandoje, tad nusprendėme suteikti šansą jaunesniems žaidėjams. Galėjome pasinaudoti sąlyga sutartį nutraukti ir tą padarėme. Vietoj jo į komandą kitam sezonui pakviesime kažkurį jauną klubui priklausantį įžaidėją.

Komentarai