Futbolo turnyre vaikų globos namų auklėtiniai rungėsi su M.Kalniečiu ir Ž.Janavičiumi 0

Šią savaitę Nacionalinėje futbolo akademijoje Kaune vyko vaikų globos namų auklėtinių futbolo turnyras „MTG futbolas taikai“. Jame vaikai žaidė ne tik tarpusavyje, bet ir rungtyniavo su garsiais Lietuvos žmonėmis. Prie Marijono Mikutavičiaus vedamos žvaigždžių komandos prisijungė ir žalgiriečiai Mantas Kalnietis bei Žygimantas Janavičius.

Tarptautinei vaikų gynimo dienai skirto projekto tikslas – per futbolą puoselėti buvimo kartu, draugiškumo, pasitikėjimo ir vienybės svarbą bei paskatinti vaikus žengti tvirtus žingsnius naujų atradimų, galimybių ir socialiai aktyvaus gyvenimo link.

Lietuvoje tokio masto vaikų futbolo turnyrai vyksta ne dažnai. Šiose tris dienas trukusiose žaidynėse dalyvavo daugiau nei 200 vaikų iš visos Lietuvos. Komandas atlydėjo jų treneriai bei palaikymo komandos. Vaikų ekipoms draugiškai išsiaiškinus santykius tarpusavyje, geriausiųjų rinktinė stojo į kovą su žvaigždžių komanda.

Pirmajame kėlinyje, kaip ir įprasta futbolo varžybose, aikštelėje lakstė 22 futbolininkai, tačiau situacija iš esmės pasikeitė po pertraukos, kai ant vejos žengė daugiau nei 100 jaunųjų futbolininkų, metusių iššūkį M.Mikutavičiui, M.Kalniečiui, Ž.Janavičiui, Linui „Chorui“ Zareckui, Rolandui Skaisgiriui, vartus saugančiam Gidonui „Bilui“ Šapiro ir kitiems.

Priblokštos varžovų gausos žvaigždės netruko „prasileisti“ įvartį. Visgi situaciją ėmėsi gelbėti žalgiriečiai: sulaukęs tolimo perdavimo M.Kalnietis galva perdavė kamuolį Ž.Janavičiui, kurio smūgis net tarp kojų miško pasiekė tikslą. Po kelių minučių žvaigždžių komanda turėjo dar kartą lyginti rezultatą, bet galutinės pergalės jai iškovoti nepavyko. Pasinaudojusi kiekybiniu pranašumu vaikų rinktinė tiesiog įnešė kamuolį į vartus ir laimėjo rungtynes 3:2.

„Nors ir labai ruošėmės, tačiau kai žaidi prieš tiek „mažai“ varžovų, yra labai sunku susikaupti, – po rungtynių juokavo M.Kalnietis. – Bandžiau pasinaudoti ir Diego Maradonos patirtimi (įmušti kamuolį ranka – Red.), bet ir tai neatnešė sėkmės.“

Projekto dalyviams buvo organizuojamas ne tik sporto turnyras, bet ir kultūrinė – pažintinė programa, komandinės rungtys bei įvairios atrakcijos. Vaikai lankėsi Kauno zoologijos sode, žiūrėjo animacinius filmus kino teatre, miklino protus TV3 Žinių reporterio Mindaugo Rainio organizuojamoje viktorinoje, muzikavo šokėjo Sauliaus Skambino konkurse ir linksmai leido laiką vakaronėse.

Turnyro nugalėtojų laukė ne tik taurės ir medaliai, bet ir pagrindinis prizas – galimybė atstovauti Lietuvai tarptautiniame šio turnyro renginyje Osle, Norvegijoje. Ten vaikai dalyvaus įvairiuose mokymuose apie pasaulinės taikos ir tolerancijos svarbą, bendraus su Nobelio Taikos Centro ir Raudonojo Kryžiaus atstovais bei tarptautinio lygio žvaigždėmis – taikos ambasadoriais.

Komentarai