„Žalgiris“ pasinaudotų NBA lygos lokautu 0

Alvydas Staniulis, „Kauno diena“

Jeigu Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) lokautas bus neišvengiamas, Europos klubams atsivers galimybė už patrauklią kainą įsigyti pajėgių žaidėjų. Kauno „Žalgiris“ irgi nepraleis šios galimybės.

Europa neskuba

„Trevize, kur vyko tradicinė „Adidas EuroCamp“ stovykla, NBA klubų atstovai tvirtino, kad nuo liepos pradžios elitinė pasaulio krepšinio lyga neišvengs lokauto. Dėl šios priežasties šiemet NBA klubai rengia naujokų vasaros stovyklas ne liepos ir rugpjūčio mėnesiais, bet anksčiau“, – teigė „Žalgirio“ klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

Pasak jo, dauguma NBA klubų krepšininkų jaučia artėjantį lokautą ir gyvena jo nuotaikomis. Ypač aktyvūs tie žaidėjai, kurie nėra savo klubų lyderiai ir neturi labai pelningų sutarčių.

„Europos klubai irgi neskuba pasirašyti sutarčių su žaidėjais, o laukia liepos pradžios, kai pradės aiškėti situacija krepšinio rinkoje. Jei prasidės NBA lokautas, bus galima už patrauklią kainą įsigyti gero lygio krepšininkų. „Žalgiris“ taip pat neskuba pasirašyti sutarčių su mums reikalingų pozicijų žaidėjais. Nors viskas pakibo ore – neaišku, ar bus lokautas, kiek jis truks, vis dėlto yra didelė tikimybė, kad krepšinio rinkoje atsiras daugiau ir pajėgesnių krepšininkų, negu jų yra dabar“, – įsitikinęs tituluočiausio Lietuvos krepšinio klubo vadovas.

Domisi lietuviais

P.Motiejūno teigimu, „Žalgiris“ nenusitaikęs į tokio lygio krepšinio žvaigždes, kaip ispanas Pau Gasolis ar rusas Andrejus Kirilenka.

Ne tik dėl to, kad garsenybės turi milijonines sutartis – pasibaigus lokautui asai nedelsdami privalėtų grįžti į NBA klubus ir pradėti naują sezoną.

„Mes ieškome tokių krepšininkų, kurie būtų mums įkandami pagal kainą ir galėtų žaisti mūsų komandoje mažiausiai vieną sezoną. Komplektuodami ekipą, pirmiausiai domimės lietuvių galimybėmis žaisti „Žalgiryje“. Jie – paklausūs krepšinio rinkoje, jų kaina nelabai kris ir jie neliks be darbo“, – sakė P.Motiejūnas.

Ieško puolėjų

„Žalgiris“ jau žengė pirmą žingsnį – į savo gretas pakvietė Lietuvos rinktinės vidurio puolėją Robertą Javtoką ir pasirašė naują sutartį su nuo praėjusio sezono vidurio komandą treniravusiu graiku Iliasu Zourosu.

Gali būti, kad bus pakeistas vienas I.Zouroso asistentų iš užsienio, vietoj kurio dirbs ir šio darbo patirtį kaups kuris nors Lietuvos krepšinio specialistas.

„Be to, ieškome lengvojo ir vidurio puolėjų pozicijų žaidėjų. Aplinkybės lems, ar jose žais jauni ir talentingi krepšininkai, ar jau patyrę, galintys konkuruoti su Mindaugu Kuzminsku ir Robertu Javtoku. Norime, kad visose pozicijoje sveika konkurencija leistų žaidėjams atsiskleisti ir tobulėti. Mūsų komandos treneris propaguoja dažnus žaidėjų keitimus, kad būtų išlaikyta didelė žaidimo sparta. Tam reikalingi aukšto lygio mobilūs ir lygiaverčiai krepšininkai“, – į būsimą sezoną žvelgia P.Motiejūnas.

Komentarai