V.Romanovas tapo pasaulio veteranų čempionu 0

Rokas Buračas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Trečiadienį vakare į Lietuvą grįžo mūsų šalies krepšinio veteranų rinktinės, Brazilijoje vykusiame pasaulio čempionate iškovojusios net septynis medalių komplektus. Nugalėtojai sostinės oro uoste, skambant pučiamųjų orkestro trimitams, buvo padabinti ąžuolo vainikais.

„Tokio sutikimo turbūt sulaukia tik didžiausios žvaigždės, o mes – veteranai. Tai labai malonus siurprizas“, – sakė aukso medalį amžiaus grupėje 50+ kartu su Vilniaus „Kamanės“ komanda iškovojusi Regina Valiulienė.

V.Romanovas ne tik žaidė, bet ir pelnė taškus

Vienuoliktą kartą vykusiose planetos pirmenybėse aukso medalius amžiaus grupėje 55+ ir 65+ iškovojo Kauno „Žalgirio“ veteranai. Pastarosios komandos marškinėlius vilkėjo ir „Žalgirio“ klubo savininkas verslininkas Vladimiras Romanovas, parėmęs veteranų kelionę į tolimąją Braziliją.

„Man didelį įspūdį paliko jo ryžtas. Jis „nuo nulio“ sudalyvavo pasaulio čempionate ir nesugadino bendro vaizdo. Aikštėje jis užsiimdavo tinkamą poziciją, žiūrėdavo, kaip atakuoti krepšį. Matosi, kad krepšinis jau įaugęs į kraują. Futbolas jam turbūt jau antroje vietoje, nes kiek girdėjau, futbolo V.Romanovas dar nežaidė, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo amžiaus grupėje 55+ pasaulio čempiono titulą iškovojęs Sergejus Jovaiša.

Anot pirmenybių dalyvių, „Žalgirio“ savininką treneriai, nenorėdami rizikuoti, į aikštę išleisdavo tik tuomet, kai rungtynių baigtis būdavo jau aiški. Nuo čempionato pradžios kartu su komanda buvęs V.Romanovas iš viso sužaidė trejas rungtynes iš penkių ir atsiėmęs apdovanojimą į Europą išvyko dar liepos 3-osios vakarą.

„Jis buvo toks užsispyręs ir taip norėjo dalyvauti čempionate, kad net išmoko pataikyti į krepšį ir pelnė pirmuosius 2 savo taškus“, – šyptelėjo S.Jovaiša.

Be medalių – tik dvi iš devynių komandų

Aukso medalius be dviejų žalgiriečių komandų ir „Kamanės“ taip pat iškovojo ir amžiaus grupėje 40+ triumfavusios Vilniaus „Svajos“ veteranės. Amžiaus grupėje 35+ sidabro medalius iškovojo Alytaus RKL krepšininkės.

Bronzos medalius pelnė ir 40+ amžiaus grupėje rungtyniavusi Kauno „Top Sport/Arx Baltica“ ekipa. Tokios pat prabos apdovanojimai atiteko ir amžiaus grupėje 60+ žaidusiai Vilniaus „Statybos“ komandai. Ji mažajame finale patyrė nesėkmę, tačiau pagal pirmenybių nuostatus taip pat buvo apdovanota bronzos medaliais.

Be apdovanojimų iš Brazilijos grįžo tik amžiaus grupėje 45+ kovoję Vilniaus „Perlo“ bei amžiaus grupėje 55+ žaidę Vilniaus „Salilitos“ veteranai.

Į krepšį deda net 55-erių sulaukę dominikiečiai

„Kai sužinojome, kad moterims nelabai pasisekė Europos čempionate, sutelkėme visas jėgas ir žarstėmės auksu. Pirmą kartą pasaulio čempionatų istorijoje grįžome su keturiais aukso medalių komplektais. Tikimės, kad nugalėtojų atmosferą pratęs ir vaikinai bei vyrai“, – vylėsi S.Jovaiša.

Jo ekipa finale patiesė Dominikos krepšininkus, o jau dešimtmetį įvairiuose veteranų čempionatuose dalyvaujantis S.Jovaiša tvirtino, kad žalgiriečiai Brazilijoje žaidė kaip niekada galingai.

„Paprastai jau po dviejų kėlinių sugniuždydavome varžovus ir lengvai baigdavome rungtynes. Kiek kitaip buvo tik finale, kai po dviejų kėlinių rezultatas dar buvo lygus, tačiau tuomet įjungėme žalgirietišką – akiai malonų krepšinį ir jie neatsilaikė. Mūsų varžovų komandoje net du 55 metų sulaukę žaidėjai vis dar deda kamuolį į krepšį. Tai tikrai aukštu lygiu rungtyniavę krepšininkai“, – pažymėjo S.Jovaiša.

Amžiaus grupėje 55+ rungtyniavę žalgiriečiai savo sąskaitoje turi po 2 Europos ir olimpinių čempionų apdovanojimus, tačiau pasaulio čempionato auksą iškovojo pirmą kartą istorijoje.

„Kai esi 67 metų, kiekviena tokia pergalę tarsi pajaunina tave. Labai rimtai ruošėmės pirmenybėms ir rengėmės beveik kiekvieną dieną. Būdamas tokio amžiaus nevartoju jokių vaistų, skaitau be akinių, o mano kraujo spaudimas yra normalus. Vyresni žmonės, norėdami išlikti sveiki turi sportuoti“, – pažymėjo Lietuvos veteranų krepšinio lygos viceprezidentas ir pasaulio čempionas Anatolijus Čupkovas.

Komentarai