Aukštaūgis M.Rakovičius – naujas Kauno „Žalgirio“ narys 0

Kauno „Žalgirio“ komandos priekinę linija stiprina 208 cm ūgio serbas Milovanas Rakovičius. Su 26 metų vidurio puolėju sudaryta sutartis vienam sezonui, pasiskolinant žaidėją iš Sienos „Montepaschi“ klubo.

„Raumenų kalnu“ vadinamas, tačiau pakankamai mobilus aukštaūgis praėjusį sezoną su Sienos ekipa tapo Italijos čempionu bei rungtyniavo Eurolygos finalo ketverto varžybose.

M.Rakovičius Eurolygoje mačuose vidutiniškai žaisdavo po 17,4 minutės, pelnydavo po 8 taškus ir atkovodavo 3,8 kamuolio. Italijos pirmenybėse aikštelėje jis praleisdavo po 15,1 minutės, rinko po 7,6 taško ir atkovojo po 3,3 kamuolio.

2007 metais NBA naujokų biržoje serbą antrojo rato 60 šaukimu pakvietė Dalaso „Mavericks“ klubas, tačiau netrukus žaidėjas buvo perleistas Orlando „Magic“ ekipai. Vis dėlto NBA lygoje žaidėjas taip ir nedebiutavo.

Savo karjerą M.Rakovičius pradėjo Belgrado „Partizan“ jaunimo komandoje. Jis taip pat yra atstovavęs Keramikos „Polet“ (2003-04), Belgrado „Atlas Banka“ (2004-06), Išranos „Mega“ (2006-07) bei Sankt Peterburgo „Spartak“ (2007-10) klubams.

Serbijos rinktinės vyriausiasis treneris Dušanas Ivkovičius yra įtraukęs M.Rakovičių į išplėstinį žaidėjų sąrašą, kurie rengsis šį rudenį Lietuvoje vyksiančioms Europos pirmenybėms.

Komentarai