M.Pocius ir D.Songaila: „Esame pasiruošę atiduoti visas jėgas rinktinei“ (VIDEO) 0

Marius Eidukonis, „Kauno diena“

Šiandien po reabilitacijos JAV į Lietuvą sugrįžo Martynas Pocius bei NBA žaidęs Darius Songaila.

Pavasarį patyręs nugaros traumą M.Pocius džiaugėsi, kad per atostogas spėjo gerai pailsėti ir pasigydyti. „Nebejaučiu jokių skausmų nugaroje, o paskutines dvi savaites spėjau dar ir neblogai pasportuoti“, – sakė M.Pocius.

Apie savo ateities planus krepšininkas nieko konkretaus nepasakė.  „Turiu sutartį su „Žalgiriu“. Ar klubas nutars perleisti mane kokiai kitai komandai, ar pasiliksiu „Žalgiryje“, pasakyti negaliu. Kol kas visos mano mintys sukasi apie rinktinę“, – sakė M.Pocius.

Sportininkas pasidžiaugė ir Lietuvos jaunimo rinktinės pergale Rygoje. „Jų pasirodymą vertinu tik aukščiausias balais. Tai labai svarbi pergalė visai Lietuvai“, – su šypsena lūpose sakė iš JAV sugrįžęs krepšininkas.

Prie rinktinės M.Pocius žada prisijungti jau sekmadienį.

Treniruotes su rinktine pradės ir NBA  žaidęs D.Songaila, kuris į Lietuvą grįžo po dviejų metų, praleistų už Atlanto.

„Praėjęs sezonas NBA buvo nei šioks nei toks. Pasiilgau krepšinio. Pastarasis sezonas NBA buvo tikrai prastas“, – sakė Filadelfijos „76ers“ klube žaidęs lietuvis.

Kaip jau skelbta anksčiau, D.Songaila pasirašė sutartį su Stambulo „Galatasaray“.

„Aš noriu žaisti. Sutartį su kokiu nors NBA klubu tikrai galėjau pasirašyti, bet nežinojau ar žaisiu, ar ne. Savo agentui pasakiau, jog nenoriu, kad būtų antri tokie metai, kai sėdžiu ant suolelio. Taip pat nenorėjau laukti kol baigsis NBA „lockout‘as“, kol susitars žaidėjai ir klubų vadovai“, – kalbėjo krepšininkas.

Į klausimą kodėl pasirinko būtent Turkijos klubą, krepšininkas atsakė juokaudamas: „ten šilta“.

„Iš visų gautų pasiūlymų tai buvo geriausias variantas. Pati turkų lyga yra tikrai stipri, o ateinantį sezoną Turkijos lygoje bus daug gerų žaidėjų. Tad ir galimybė patekti į Eurolygą yra tikrai nemenka“, – sakė D.Songaila.

Komentarai