V.Masalskis grįžo į „Žalgirį“ 0

Alvydas Staniulis, „Kauno diena“

Naujuoju Kauno „Žalgirio“ klubo sporto direktoriumi tapo praeityje žinomas krepšininkas Vitoldas Masalskis.

„Džiaugiuosi, kad vėl esu reikalingas mano mylimiausiai komandai. Aš visą gyvenimą – žalgirietis. Visas krepšinio veteranų komandas, kurias man teko organizuoti į pasaulio ir Europos čempionatus, pavadinau „Žalgiriu“. Šis legendinis vardas įaugęs į mano kraują, nors nesu nusistatęs ir prieš kitas ekipas, demonstruojančias gražų krepšinį“, – dienraščiui „Kauno diena“ sakė V.Masalskis.

Virtuozišku žaidimu, snaiperiškais metimais garsėjęs V.Masalskis „Žalgiriui“ atstovavo 1972-1985 metais, tapo SSRS čempionu. Patyręs žalgirietis treniravo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ir Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) komandas, Lietuvos jaunimo vaikinų rinktines. 2008-aisiais V.Masalskio vadovaujama šalies aštuoniolikmečių ekipa iškovojo Europos čempionato sidabro medalius.

Naujojo komandos sporto direktoriaus darbas prasidėjo nuo pažinties su LKL ir Baltijos krepšinio lygos (BBL) čempionų bei Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės laimėtojų klubu, jo struktūros analizės. V.Masalskis rūpinsis ir padės organizuoti ne tik „Žalgirio“, bet ir šio klubo piramidėje esančių komandų – NKL žaidžiančių „Žalgirio-Sabonio krepšinio centro“ dublerių bei LKL dalyvio „Kauno“ – veiklą, bendradarbiaus su jų treneriais.

„Nepatekau į dailininkų ar gamybininkų aplinką, kuri man būtų visiškai nauja ar svetima. Daug metų žaidžiau krepšinį, dirbu treneriu, sporto organizatoriumi, todėl man krepšinio pasaulis gerai žinomas. Manau, kad esu sukaupęs pakankamai patirties ir vadybos sugebėjimų, įdėmiai stebiu pasaulio, Europos ir Lietuvos krepšinio įvykius“, – teigė neseniai planetos čempionu su „Žalgirio“ senjorų komanda tapęs V.Masalskis.

Komentarai