Pirmosiomis dienomis rinktinėje M.Kuzminskas užmigdavo neiškart 0

Martynas Pupininkas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Į Lietuvos nacionalinės ekipos treniruočių stovyklą Mindaugas Kuzminskas vyko varžomas nedidelio jaudulio. Vienam jauniausių rinktinės kandidatų nerimą kėlė klausimas – ar pavyks įsilieti į geriausių šalies krepšininkų kolektyvą?

Nusiteikęs ambicingai

„Ačiū, Dievui, senbuviai dar nesugalvojo jokių užduočių, – šyptelėjo 21 metų 204 cm ūgio naujokas. – Vis laukiu, bet jie kol kas nieko nesugalvoja. Pravardės? Visos liko senos. Nieko naujo čia neprigalvosi.“

Atstovauti savo šaliai M.Kuzminskas rengiasi ne pirmą kartą. Ankstesniais metais vaikinas gynė jaunimo rinktinių bei rezervinės vyrų ekipos garbę.

„Pasiruošimas šioje rinktinėje yra visiškai kitoks – jis sudėtingesnis nei jaunimo komandose. Čia dar labiau stengiesi, nes jautiesi ne toks stiprus kaip kiti, ir nori kažką įrodyti“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ atviravo puolėjas.

Daugiausiai pataria aukštaūgiai

Nepaisant to, kad vasarą M.Kuzminskas sportavo ir į treniruočių stovyklą atvyko pasiruošęs, pirmosios dienos žalgiriečiui buvo sunkios. Vis dėlto puolėjas neslėpė, kad treniruočių stovykla paliko daug gerų įspūdžių.

„Kiekvienam jaunesniam žaidėjui treniruotės su geriausiais Lietuvos krepšininkais yra neįkainojamos“, – džiaugėsi praėjusį sezoną ir Eurolygos duonos ragavęs M.Kuzminskas.

Paklaustas, kurį vyresnį kolegą galėtų pavadinti savo mokytoju, debiutantas pradėjo dirsčioti į aukštaūgius: „Broliai kaskart duoda patarimų. Visada padeda Paulius Jankūnas. Jis ir „Žalgiryje“ paremdavo, ir rinktinėje jaučiu jo palaikymą.“

Jaučia konkurenciją

Norėdamas žaisti Senojo žemyno čempionate, M.Kuzminskas, kaip ir pirmą kartą su rinktine prakaitą liejantis Deividas Gailius, turės pranokti net aštuonis savo konkurentus.

Pastarasis krepšininkas pripažino, jog tai nėra lengva užduotis: „Kaip konkurencija gali būti nedidelė? Rinktinėje ji labai didelė. Reikia stengtis, atiduoti visas jėgas ir daryti bei parodyti viską, ką moki.“

Traumos, sudaužiusios Lino Kleizos bei Jono Mačiulio viltis, rinktinės duris plačiau pravėrė D.Gailiui. Tai pripažino ir pats klaipėdietis, tvirtinęs šiuo metu apie patekimą į dvyliktuką negalvojantis.

Įveikė ir nerimą, ir jaudulį

„Kažkiek slegia ir psichologija, o vakarais net sunkiau užmigti“, – jaučiamos įtampos neslėpė M.Kuzminskas. Tačiau praėjus kelioms pratybų dienoms, jis tarp visų kandidatų nesijaučia turįs naujoko etiketę.

Galiausiai puikus senbuvių priėmimas jam leido prisiminti 2010 metų rinktinės vienybę, leidusią lietuviams planetos pirmenybėse pasipuošti bronzos medaliais.

„Kaip ir girdėjau iš praėjusio čempionato, atmosfera yra tikrai nuostabi. Manau, kad vien tai jiems padeda iškovoti pergales. Dabar rinktinėje ir aš jaučiuosi savas“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ prisipažino M.Kuzminskas.

Komentarai