Eurolygai užkliuvo himnai 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Prestižiškiausio Europos krepšinio klubinių komandų turnyro Eurolygos vadovai klubams išsiuntė 2011-12 metų sezono nuostatų pakeitimus. Vienas punktas gali sukelti ypač didelį šurmulį tarp mūsų šalies krepšinio aistruolių. Nuo naujojo sezono prieš Eurolygos rungtynes nebus galima groti nacionalinių šalių himnų.

Tokia Eurolygos vadovų pozicija ypač nuliūdino Lietuvos čempiono Kauno „Žalgirio“ klubo vadovus ir ištikimiausius fanus. Pastaruosius kelis sezonus vieningai sugiedoti Vinco Kudirkos „Tautišką giesmę“ ir taip į kovą palydėti žalgiriečius buvo tapusi labai graži tradicija, todėl ši reglamento naujovė buvo priimta ypač nepalankiai.

Nuo pat savo debiuto Eurolygoje „Žalgiris“ visuomet išsiskyrė tuo, jog turi vienus ištikimiausių ir geriausiai savo mėgstamą komandą palaikančius aistruolius Senajame žemyne. Kad žaisti sunku senutėlėje Sporto halėje, nuogąstavimus yra išsakęs ne vienas Europos krepšinio autoritetas. Kauno komandos vadovai tikėjosi, kad tokią pačią atmosferą pavyks išlaikyti ir kitą sezoną, kai klubas persikels į naujutėlaitę „Žalgirio“ areną Nemuno saloje.

„Gyvas nacionalinio himno atlikimas yra neatskiriama rungtynių pristatymo dalis. Šią gražią tradiciją į Kauną atvežė iš Jungtinių Amerikos Valstijų 2003 m. sugrįžęs Arvydas Sabonis. Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) lygoje JAV himnas iškilmingai giedamas prieš kiekvieną dvikovą. Per pastaruosius metus šis ritualas ypač gražiai prigijo Sporto halėje. Norėtume, kad Lietuvos himnas prieš kiekvieną Eurolygos dvikovą skambėtų ir naujojoje arenoje“, – sakė „Žalgirio“ klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

Klubams išsiųstame beveik 250 puslapių apimties būsimo sezono varžybų reglamente yra ir daugiau pakitimų, tačiau jie nėra esminiai. Dauguma jų siekiame gerinti klubų administracinį darbą pasiruošiant Eurolygos rungtynėms ir per jas.

Buvo paskelbtas ir tikslus pirmojo etapo tvarkaraštis. Reguliarųjį sezoną kauniečiai pradės savoje arenoje spalio 20-ąją dieną su Rusijos čempionu Maskvos CSKA. Kaip ir pernai, Eurolygos mačai vyks trečiadieniais ir ketvirtadieniais. Viena išimtis padaryta tik kartu su „Žalgiriu“ B grupėje žaisiančiam Malagos „Unicaja“ klubui. Dėl „Palacios de los Deportes J.M.Martin Carpena“ arenos užimtumo Ispanijos klubui namų rungtynes su „Žalgiriu“ leista žaisti antradienį, spalio 25-ąją.

Be šių komandų B grupėje „Žalgirio“ varžovėmis bus titulą ginsiantis Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija), Bambergo „Brose Baskets“ (Vokietija) ir Zagrebo „KK Zagreb“ (Kroatija) komandos.

„Žalgirio“ rungtynės Eurolygoje

1. 10.20. su CSKA (N)
2. 10.25. su „Unicaja“ (I)
3. 11.03. su „Panathinaikos“ (I)
4. 11.10. su „Brose Baskets“ (N)
5. 11.16. su „KK Zagreb“ (I)
6. 11.23. su CSKA (I)
7. 11.30. su „Unicaja“ (N)
8. 12.07. su „Panathinaikos“ (N)
9. 12.15. su „Brose Baskets“ (I)
10. 12.??. su „KK Zagreb“ (N)

Komentarai