Žalgirietiški akcentai televizijos laidoje „Krepšinio pasaulyje“ 0

SPORT1 televizijos sekmadieninėje programoje „Krepšinio pasaulyje“ (10 val. ryte ir 22 val. vakare)  liepos 31-osios laidoje išskirtinis interviu su „Žalgirio“ komandos gydytoju Robertu Narkumi, kuris su ekipa dirba nuo 1992-ųjų. Per devyniolika metų jis regėjo daug komandos trenerių ir žaidėjų. Vieni iš jų didvyriškai atlaikė sunkias traumas, kiti dėl smulkmenų atsisakė žaisti. Archyviniai 1993 metų kadrai primena, kaip traumą Alytuje gavo „Žalgirio“ puolėjas Anthony Harmonas ir pateko į Kauno klinikas, o 1999 metų Eurolygos čempioną ir geriausią finalinio ketverto žaidėją Tyusą Edney po finalinių rungtynių komandos gydytojas turėjo net  gaivinti.

Martynui Pociui atsiveikinant su „Žalgiriu“ (naująjį  sezoną  gynėjas pradės  žalgiriečių Arvydo Sabonio, Rimo Kurtinaičio ir Darjušo Lavrinovičiaus buvusioje Madrido „Real“  komandoje) žiūrovai pamatys 2008 metais paruoštą interviu su Martynu, kai jis Palangoje pirmąkart treniravosi su antrąja Lietuvos nacionaline vyrų krepšinio rinktine.

Kai liepos 10-ąją Lietuvos devyniolikamečių rinktinė Latvijoje iškovojo pasaulio čempionato aukso medalius, į naktinį klubą šauniųjų lietuvaičių atėjo pasveikinti ir broliai dvyniai Normands ir Nauris Maciejus. Nors jie gyvena Latvijoje, tačiau labiausiai myli Lietuvos krepšinį, „Žalgirį“ ir Sabonį. Save lietuviais vadinantys buvę vidutinių nuotolių bėgikai, visą kūną yra „papuošę“ žymiausių mūsų šalies krepšininkų atvaizdais. Apie vieną iš jų – olimpinį ir Europos čempioną Praną Lubiną – broliai žino kur kas daugiau nei mūsų krepšinio aistruoliai.

Žalgiriečių galeriją laidoje pratęsia ir buvęs komandos žaidėjas Darius Sirtautas, kuris dabar vadovauja Lietuvos šešiolikamečių krepšininkų rinktinei Europos čempionate Lenkijoje. Komandos vyr.treneris, taip pat komandos kapitonas Aidas Šeškus pasakoja apie pasiruošimą senojo žemyno pirmenybėms.

2004-2005 metų krepšinio sezone „Žalgirio“ centro puolėju žaidęs Martynas Andriuškevičius pernai su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine Turkijoje iškovojo Pasaulio čempionato bronzos medalį, tačiau šiemet jis net nebuvo pakvietas į kandidatų stovyklą. Kodėl? Archyviniai vaizdai primena, kaip  šešiolikametis Martynas žaidė su savo bendraamžių komanda, ką kalbėjo M.Andriuškevičius sužaidęs pirmąsias rungtynes ir pelnęs pirmuosius taškus su „Žalgirio“ meistrų komanda, su kokiomis svajonėmis jis išvyko į NBA, ir  kaip  dabar dvidešimt penkerių sulaukęs aukštaūgis vertina savo netiesioginį konkurentą Joną Valančiūną.

Laidos pabaigoje Lietuvos devyniolikamečių rinktinės – pasaulio čempionės pagerbimas Kauno Rotušėje ir daugiatūkstantinės krepšinio aistruolių minios bei „Žalgirio“ himno autoriaus Lino Adomaičio atliekama daina „Lietuva“.

Visas laidas galite rasti internetinėje svetainėje www.kaunozurnalistai.lt

Komentarai