Jaunieji žalgiriečiai tikisi sugrįžti į pagrindinę komandą (VIDEO) 0

Karolis Dobrovolskas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Jaunieji Kauno „Žalgirio“ ekipos krepšininkai jau pradėjo pasiruošimą naujajam sezonui. Trenerių Priito Vene ir Nerijaus Navicko prižiūrimi žalgiriečiai nuo rugpjūčio 1 d. prakaitą lieja fizinio pasirengimo stovykloje Nidoje.

Anksčiausiai sezonui pradėjo ruoštis Vytauto Didžiojo universitetui (VDU) Europos pirmenybėse atstovavę Vaidas Čepukaitis, Vytenis Lipkevičius, Žygimantas Janavičius, Adas Juškevičius ir Šarūnas Vasiliauskas.

Nidoje be šių krepšininkų taip pat sportuoja Edgaras Ulanovas, Siim-Sander Vene, Povilas Butkevičius, Adomas Drungilas, Paulius Sorokas ir Mario Delašas.

Nuo rugpjūčio 15 d. prie komandos Kaune prisijungs Artūras Milaknis, Tadas Klimavičius, Mindaugas Kuzminskas bei sekmadienio vakarą į laikinąją sostinę sugrįžęs Omaras Samhanas.

Dar nuo praėjusio sezono daugelis įsiminė puikų Juškevičiaus žaidimą Prienų „Rūdupio“ komandoje. Tai nepraslydo ir pro „Žalgirio“ generalinio direktoriaus Pauliaus Motiejūno akis, kuris užsiminė, kad geriausius šansus sugrįžti į Lietuvos čempionų ekipą turi būtent A.Juškevičius.

„Šiuo metu visi turime šansą patekti į pagrindinę „Žalgirio“ sudėtį, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo A.Juškevičius. – Visi nori pasirodyti, kuo geriau, tačiau apie tai negalvojame ir dirbame iš visų jėgų. Treneriai nuspręs, kam atiteks vieta Kauno komandoje.“

Bene geriausią sezoną karjeroje sužaidęs A.Juškevičius garantavo, kad, net ir nepatekęs į „Žalgirį“, jis nesikels į užsienį, o galbūt sugrįš į Prienus.

„Variantų dėl kito sezono turiu, tačiau nieko konkretaus pasakyti negaliu. Grįžti į „Rūdupį“ būtų tikrai geras variantas, jie žais Europos taurėje, o tai didelis privalumas. Visą vasarą palaikome ryšius su komandos vadovais, kalbamės“, – apie ateities planus pasakojo A.Juškevičius.

Tuo tarpu praėjusį sezoną „Šiaulių“ komandoje praleidęs Ž.Janavičius patvirtino, kad į ją tikrai nesugrįš.

„Šiauliai šiemet labai stiprinasi. Man pačiam pernai sezonas buvo banguotas, norėjosi žaisti geriau, todėl tikrai artėjantį sezoną ten nežaisiu“, – atskleidė Ž.Janavičius.

Didžioji dalis jaunųjų „Žalgirio“ krepšininkų artėjantį sezoną veikiausiai žais „KK Kaunas“ klube.

Komentarai