T.Delininkaitis: „10 mėnesių žaidžiau atakuojančiu gynėju, todėl dabar reikia laiko“ 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Kauno „Žalgirio“ gynėjas Tomas Delininkaitis neslepia džiaugsmo, kad Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra priėmė jam palankų sprendimą. Praėjusiais metais pasaulio čempionato bronzą iškovojęs gynėjas pripažįsta, kad daro nemažai klaidų, tačiau tikisi ateityje jų nekartoti.

„Kol rinktinėje buvo 17 krepšininkų, dažniau tekdavo žaisti įžaidėju. Kai kandidatų skaičius buvo sumažintas, treneris mane vis dažniau bando tai pirmojo numerio, tai atakuojančio gynėjo pozicijose. Reikia dar šiek tiek laiko, reikia priprasti, persiorientuoti, nes visą praėjusį sezoną žaidžiau atakuojančiu gynėju. Manau, kad su laiku, viskas bus gerai“, – teigė krepšininkas.

Paklaustas, kaip vertina savo žaidimą per pirmuosius du kontrolinius mačus, Kauno „Žalgirio“ gynėjas buvo atviras: „Niekada nebūnu patenkintas savo pasirodymu. Su čekais sužaidžiau labai prastai. Tokių prastų savo rungtynių jau seniai neatsimenu. Kita vertus, džiaugiuosi, kad treneriai paliko mane rinktinėje. Iš klaidų reikia pasimokyti ir daugiau jų nekartoti.“

„Kaip bebūtų, visuomet svarbiausi – komandos interesai“, – patikino krepšininkas.

Komentarai