Apie žalgiriečius „Krepšinio pasaulyje“ 0

Vienas žalgirietis organizuoja, antras – treniruoja, trečias – pagerbiamas, ketvirtas – atsako, penktas – juokauja, o K.Bražiūnas … režisuoja.

Lietuvos rinktinės pergale baigėsi A.Sabonio centre surengtas Europos krepšinio vežimėliuose C diviziono čempionatas. Aukso medalius mūsiškiai laimėjo ir buvusio „Žalgirio“ žaidėjo Anatolijaus Čupkovo dėka. Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos prezidentas viską padarė, kad Kaune būtų surengtos savaitę trukusios varžybos, o rinktinę, kurioje žaidė mūsų tautietė, studijuojanti JAV, treniruotų amerikietis. TV laidoje „Krepšinio pasaulyje“ reportaže kalba krepšinio vežimėliuose treneris Brentas Hardinas, žaidėja Karolina Lingytė, jos tėvėlis Algirdas ir Lietuvos moterų krepšinio rinktinės narė Gintarė Petronytė.

Prieš savaitę „Krepšinio pasaulyje“ buvo parodytas Arvydo Sabonio 1995 metais duotas  interviu jam išvykstant į NBA. Šią savaitę buvusį Portlando komandos vidurio puolėją, dabar „Žalgirio“ prezidentą Arvydą Sabonį pagerbė Springfilde, Krepšinio šlovės muziejuje. Ta proga bus parodytas lygiai prieš 15 metų transliuotas Sabo pasakojimas apie jo pirmąjį sezoną NBA.

Rugpjūčio 18-osios, kai bus atidaryta „Žalgirio“ arena, su jauduliu laukia  „Žalgirio“ klubo vadybininkas Kęstutis Bražiūnas. Lietuvos valstybinės konservatorijos auklėtinis yra būsimos šventės scenarijaus autorius ir režisierius. K.Bražiūnas laidoje pristatys „Žalgirio“ arenos atidarymo meninės dalies atlikėjus.

Po iškilmių pirmąkart į  areną  su Lietuvos rinktine išbėgs ir keli žalgiriečiai, kurių laukia naujas išbandymas prieš Ispaniją. Rinktinės trenerio asistentas, buvęs „Žalgiro“ kapitonas Valdemaras Chomičius laidoje dalijasi mintimis apie šiandieninę nacionalinę komandą. O 1999 metais, tik ką tapęs Lietuvos nacionalinės rinktinės konsultantu, jis naująją žaidėjų kartą lygino su tais, kurie žaidė Barselonos olimpinėse varžybose.

Į šmaikščius žurnalisto Tomo Grigalevičiaus klausimus apie komandos draugus laidoje atsako žalgirietis Mantas Kalnietis, o Paulius Jankūnas kalba apie savo ramumą aikštelėje, norą išlikti rinktinėje ir jausmą, jeigu bus atsisakyta jo paslaugų Europos čempionate.

Visa tai SPORT1  laidoje „Krepšinio pasaulyje“ rugpjūčio 14-ąją, sekmadienį, 10.00 val. ir 21.30 val. Visas laidas, skirtas oranžinio kamuolio astruoliams ir profesionalams, galima pažiūrėti svetainėje www.kaunozurnalistai.lt.

Komentarai