A.Sabonis įtrauktas į krepšinio šlovės muziejų (VIDEO) 0

BasketNews.lt inf.

Ašaros ir jaudinančios kalbos lydėjo 2011 metų Jameso Naismitho krepšinio Šlovės muziejaus naujokus. Kartu su dar 9 krepšiniui nusipelniusiais asmenimis Šlovės muziejų penktadienio vakarą oficialiai papildė ir Arvydas Sabonis.

Lietuvis į muziejų įtrauktas už tarptautinius nuopelnus. A.Sabonis į NBA atvyko būdamas beveik 31 metų, todėl jo geriausių metų amerikiečiai taip ir nepamatė.

Prieš pristatant A.Sabonį žiūrovams buvo pademonstruotas filmas su jo žaidimo epizodais iš jaunystės dienų. Renginį aprašę JAV žurnalistai neabejojo, kad toks talentas šiuolaikiniame pasaulyje neliktų taip ilgai nepastebėtas.

„Pašalinus senuosius barjerus, skyrusius komunistinį pasaulį nuo likusio, A.Sabonis būtų žaidęs NBA vėliausiai 25 metų, o ne 30. A.Sabonis padėjo sumažinti prarają tarp Rytų ir Vakarų ir tai viena iš priežasčių, kodėl jis nusipelno būti Šlovės muziejuje“, – rašė ESPN žurnalistas J.A. Adande.

A.Sabonį muziejui pristatė Billas Waltonas. Šį krepšininką pasirinko pats lietuvis – pagal tradiciją, muziejaus naujokai renkasi ankstesnius narius.

„Tai ypatinga diena man ir mano šeimai. Dėkoju Šlovės muziejui, savo šeimai, draugams, komandos draugams treneriams. Ypatingai dėkoju Portlendo „Trail Blazers“ komandai ir jos medikams už tai, kad manimi tikėjo ir man padėjo“, – sakė A.Sabonis.

B.Waltonas A.Sabonį pavadino 220 cm ūgio Larry Birdu. Baigus pristatymą, abiejų milžinų – B.Waltono ir A.Sabonio – akyse spindėjo ašaros.

Ašaros ne kartą nutraukė kito muziejaus naujoko – Denniso Rodmano kalbą. Daugiausia dėmesio šiemet tarp naujokų sulaukęs Rodmanas buvo pristatytas savo buvusio trenerio Philo Jacksono. Skandalingasis krepšininkas daugiau kalbėjo ne apie savo karjerą, o apie asmeninius trūkumus.

Puolėjas prisipažino nebuvęs geras vyras ar tėvas, nebendravęs su motina. Tačiau krepšinio aikštelė buvo jo namai.

„Žaidžiau krepšinį ne dėl pinigų ar dėl to, kad būčiau garsus. Aš tik norėjau būti spalvinga asmenybė“, – sakė D.Rodmanas.

Jis patvirtino savo reputaciją dėl išskirtinių rūbų, kai atvyko į ceremoniją viena apranga, o prieš kalbą pasikeitė savo garderobą. Kalbėdamas jis vilkėjo juodą švarką ir raudoną šaliką, taip pagerbdamas dvi savo komandas – Čikagos „Bulls“ ir Detroito „Pistons“.

NBA šlovės muziejų šiemet taip pat papildė Chrisas Mullinas, Texas Winteris,Herbas Magee, Tomas Sandersas, Artis Gilmore‘as, Reece‘as Tatumas, Teresa Edwards ir Tara Vanderveer.

A.Sabonio pristatymas:


A.Sabonio kalba:


Komentarai