Amžiaus projektas baigtas: „Žalgirio“ arena atveria duris 0

Tadas Širvinskas, Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Šiandien „Žalgirio“ arena priims tūkstančius svečių, kurie stebės įspūdingą  atidarymo renginį, o pirmosios krepšinio rungtynės arenoje įvyko vakar. Tiesa, nugalėtojai į istorijos puslapius nebus įrašyti.

Išlaikė visus testus

Aplink arenos statybą augusį nerimo ir įtampos burbulą vakare susprogdins iškilmingas atidarymas.

Arenos statybos pabaiga buvo ne kartą nukelta, didžiausi pesimistai atvirai postringavo apie tai, kad Lietuva ir Kaunas patirs tarptautinę gėdą, nes naujas pastatas iki čempionato pradžios nespės atverti durų. Visus testus išlaikiusi arena šiandien bus pilnut pilnutėlė. 19 val. prasidės mistikos, magijos ir muzikos prisodrinta pirmoji dalis. O vėliau – draugiškos Lietuvos ir Ispanijos vyrų krepšinio rinktinių krepšinio rungtynės.

Tiesa, rinktinių krepšininkai nebus bandomieji triušiai, pirmieji išbandę lankus ir parketą. Vakar treniruočių pobūdžio rungtynes arenoje žaidė Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) naujam sezonui besirengianti „Žalgirio-Sabonio krepšinio centro“ komanda. Rungtynių tikslas – realiomis varžybų sąlygomis patikrinti, kaip veikia sporto varžyboms naudojamos garso, vaizdo ir apšvietimo sistemos.

Įspūdį paliko dydis

Prieš rungtynes naujųjų arenos krepšių stiprumą dėjimu patikrino šiemet pasaulio čempionu su Lietuvos devyniolikmečių rinktine tapęs Žygimantas Skučas. Krepšys atlaikė.

„Tai, kad mes sužaidėme čia pirmąsias rungtynes – labai malonu. Įspūdį daro šios arenos dydis“, – teigė planetos čempionas.

„Žaisti čia kad ir neoficialias rungtynes buvo tikrai malonu. Šaunu, kad mes pirmieji išbandėme arenos krepšius. „Žalgiriui“ čia rungtyniauti tikrai bus labai smagu“, – neabejojo vienas jaunosios krepšininkų kartos lyderių Tauras Jogėla.

Generalinė repeticija prieš didžiąsias krepšinio batalijas praėjo be didesnių nesklandumų. Po jos arenos krepšių kietumą išbandė ir Kęstučio Kemzūros vadovaujama Lietuvos rinktinė. Čia ji surengė uždarą treniruotę.

Nenusileidžia geriausioms arenoms

„Žalgirio“ klubas visuomet turėjo namus, tačiau dabar jie didesni, gražesni. Tokią istoriją turintis klubas kaip „Žalgiris“ jau buvo vertas naujesnės arenos nei Kauno sporto halė. Apšildyti areną mums buvo didžiulė garbė – patikrinome krepšius, parketą. Aikštė tikrai puiki, jokių priekaištų neturime. Esu žaidęs daugybėje arenų, tačiau galiu drąsiai teigti, kad nuo šiol ir Lietuvoje turime areną, kuri absoliučiai niekuo nenusileidžia geriausiems Europos ar Jungtinių Amerikos Valstijų sporto rūmams“, – kalbėjo „Žalgirio-Sabonio krepšinio centro“ komandą treniruojantis Saulius Štombergas.

„Gyvenu Kaune ir labai didžiuojuosi, kad šiame mieste iškilo toks statinys. Krepšininkams žaisti tokioje arenoje – vienas malonumas. Šiek tiek gaila, kad esu tokio amžiaus, kai jau negaliu profesionaliai žaisti. Tikiuosi, kad gal leis atsisėsti kur nors netoliese nuo aikštės“, – šyptelėjo 2003-iųjų metų Europos čempionas.

Komentarai