Iš krepšininkų lūpų – raginimai vairuoti saugiai (VIDEO) 0

Ingrida Žirlienė, „Kauno diena“

„Vairuoti išgėrus alkoholio neatsakinga, kvaila ir gėda“, – tikino „Žalgirio“ krepšininkai, penktadienį Rotušės aikštėje surengę saugaus vairavimo akciją.

Susisiekimo ministerijos iniciatyva Lietuvoje vykdoma netradicinė saugaus eismo akcija – „Eurobasket 2011: už vairo su 0 promilių“. Žalgiriečiai kartu su Kelių policija tikino: pakursčius čempionato aistras alkoholiu jokiu būdu nedera sėsti prie vairo.

Gerai nusiteikę krepšininkai, kelių patruliams sustabdžius vairuotojus, ne tik ragino vairuoti blaiviems, bet ir bandė užkrėsti visus gera nuotaika.

„Vis tiek kažkiek naudos duoda tokios akcijos. Žiūrėkit, policija surengia per savaitgalį reidą, sulaiko po kelis šimtus išgėrusių. Tokių akcijų reikia kuo daugiau, kol nepasimokai iš savo klaidų, tol važiuoji“, – rimtai kalbėjo „Žalgirio“ puolėjas Tadas Klimavičius.

Ši vairuotojų blaivumo tikrinimo akcija skiriasi nuo įprastų: siekiama ne bausti, o paskatinti vairuojančius žmones Europos krepšinio čempionato metu elgtis atsakingai. Ypatingas dėmesys skiriamas jaunesniems vairuotojams.

Magistralinių kelių policijos pareigūnas Rimvydas Kiškis ištiesia lazdelę ir sustabdo pirmąjį vairuotoją. Šis pasimeta išvydęs būrį „Žalgirio“ žvaigždžių ir policiją. Alkotesteris rodo nuliukus.

„Tikrai nesu išgėręs, – juokiasi metus vairuojantis Eimantas Čekavičius. – Kažkada esu nubaustas už tai, kad ant galinės sėdynės vežiau keturis žmones. Neblaivus nevairuoju niekada.“

T.Klimavičius paspaudžia pareigingam vairuotojui ranką ir šis nuskuba į vestuves.

Kelių policininkas pakelia ranką ir netrukus sustabdo prabangų juodą BMW X5. Prie vairo sėdi žavi blondinė. Išvydę, kad moteris laukiasi, žalgiriečiai palinki jai sėkmės.

„Prie vairo neblaivi? Ką jūs! Niekada! Gink Dieve!“, – pyko Evelina Vincaitienė.

Naujausios Eurobarometro apklausos duomenimis, net 93 proc. Lietuvos gyventojų mano, kad vairavimas apsvaigus nuo alkoholio yra pagrindinė avaringumo priežastis šalyje. 74 proc. šalies gyventojų mano, kad reikia dar labiau griežtinti bausmes neblaiviems vairuotojams.

Komentarai