S.Weemsas atvyko į Lietuvą (FOTO) 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Kauno „Žalgiris“ sulaukė pirmojo savo naujoko. Šeštadienį popiet Vilniaus oro uoste nusileido Sonny Weemsas, į Lietuvą atvykstantis iš Toronto „Raptors“ klubo.

Kauno ekipos naujokui jau oro uoste buvo įteikti naujieji marškinėliai, pažymėti 24 numeriu.

S.Weemso atvykimo akimirkos – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

„Gražūs marškinėliai, – šyptelėjo pirmą kartą už JAV ribų rungtyniausiantis 25 metų 198 cm ūgio puolėjas. – Labai džiaugiuosi čia atvykęs, „Žalgiris“ yra didi komanda, o Eurolyga – viena stipriausių krepšinio lygų pasaulyje.“

Su S.Weemsu „Žalgiryje“ žais dar vienas NBA krepšininkas – Ty Lawsonas. Jo Lietuvoje laukiama kitos savaitės pradžioje.

Nors T.Lawsono kontrakte numatyta sąlyga grįžti į NBA pasibaigus lokautui, anot S.Weemso, lokautas turėtų užsitęsti, todėl vis daugiau NBA žaidėjų pasiryš karjeras tęsti Europoje.

– Sonny, ar esate ką nors girdėjęs apie Lietuvą?
– žurnalistai paklausė S.Weemso.
– Esu girdėjęs apie Arvydą Sabonį, nes jis žaidė NBA. Jis yra vienas geriausių visų laikų aukštaūgių ir jo dėka Lietuva tikrai žinoma. Jis Lietuvą padarė krepšinio supervalstybe.

– Linas Kleiza buvo jūsų komandos draugas Toronte. Ar kalbėjotės su juo prieš atvykstant į „Žalgirį“?
– Bendravau su juo dar anksčiau, kai nežinojome, ar bus lokautas. Jis man daug pasakojo apie šią vietą, apie miestą, apie Kauno fanus. Žinau, kad Lietuvoje krepšinis yra sportas numeris vienas ir labai džiaugiuosi čia būdamas.

– Su kuo daugiausia bendravote prieš atvykstant čia?
– Su Kleiza. Jis vienas geriausių NBA lengvųjų krašto puolėjų ir jis yra iš Kauno. Jis man daug pasakojo apie fanus ir apie tai, kad „Žalgiris“ yra viena iš geriausių komandų Europoje. Tikiuosi, kad galėsiu padėti tęsti komandos tradicijas.

– Kokius savo žaidimo aspektus turite patobulinti, kad prisitaikytumėte prie Europos krepšinio?
– Europoje reikia pirmiau sumušti kamuolį į parketą, prieš pradedant jį varytis, o NBA galima bėgti iš karto. Prie to reikės priprasti, nes aš naudoju savo greitį susikurti progas.

Mano metimas, manau, yra geras. NBA tritaškis yra tolesnis nei Europos, todėl gal ir reikės laiko prisitaikyti, bet su laiku viskas bus gerai.

– Ty Lawsonas yra jūsų draugas. Ar su juo kalbėjotės prieš atvažiuojant į Lietuvą?
– Taip, truputį. Iš „Twitter“ sužinojau, kad jis čia atvyks. Jis mano geras draugas, su juo žaidėme vasaros lygoje, kai atstovavome Denverio „Nuggets“ komandai. Jis puikiai papildys šią komandą.

– T.Lawsonas gali išvykti į NBA pasibaigus lokautui. Ar turite kokių žinių, kiek ilgai gali tęstis lokautas?
– Iš to, ką girdėjau, lokautas tęsis ilgai. Žaidėjai galvoja apie galimybę atvykti į Eurolygą, nes tai antra pagal pajėgumą lygą pasaulyje. Manau, kad lokautas tęsis ilgai ir pamatysite dar ne vieną NBA žaidėją Europoje.

– Ar finansinės sąlygos „Žalgiryje“ geresnės nei buvo Toronte?
– Manau taip, nes Toronte turime mokėti dvigubus mokesčius – vienus Kanadai, kitus – Amerikai. Todėl kontraktas čia yra didesnis, nei būčiau gavęs NBA.

– Ar čia atvykote vienas?
– Taip, bet mano tėvai atvyks už poros savaičių, geriausias draugas taip pat atvyks aplankyti. Mano mama nenorėjo manęs išleisti, todėl ji norėtų čia likti kaip įmanoma ilgiau, bet aš jai to neleisiu.

– Galbūt Kaune susitiksite su L.Kleiza?
– Taip, kai tik atvyksiu į Kauną, bandysiu su juo susisiekti. Nemačiau jo kurį laiką, todėl būtų smagu pasimatyti. Aš jam parodžiau, kur leisti laiką Toronte, todėl tikiuosi, kad jis man aprodys Kauną.

Komentarai