„Žalgirio“ naujokas Ty Lawsonas atvyko į Lietuvą (VIDEO) 0

Marius Eidukonis, „Kauno diena“

Penktadienį į Lietuvą atvyko Kauno „Žalgirio“ naujokas Ty Lawsonas. Nusileidęs Vilniaus oro uoste žaidėjas teigė esąs sujaudintas ir laukia, ką jam pasiūlys Lietuva. T.Lawsonas sakė, kad tikrai džiaugiasi, kad žais vienoje stipriausių Eurolygos komandų –  „Žalgiryje“, kuris praėjusiais metais tapo ir Lietuvos čempionu. „Aš žinau, kad Lietuva – krepšinio šalis, taigi čia žaisti tikrai bus įdomu“, – sakė T.Lawsonas.

Praėjusiame sezone Denverio „Nuggets“ ekipoje žaidęs krepšininkas pabrėžė, kad apie NBA lokauto pabaigą negalvoja. „Visos mintys sukasi apie žaidimą „Žalgiryje“. Nemanau, kad man reikės pratintis prie europietiško krepšinio. Būdamas jaunesnis žaidžiau Prancūzijoje su JAV jaunimo rinktine. Daug skirtumų tarp amerikietiško ir JAV krepšinio nėra. Gal čia daugiau žaidžiamas derinių krepšinis“,- svarstė „Žalgirio“ naujokas.

T.Lawsonas sakė konkurencijos nebijantis ir laukiantis treniruočių stovyklos pradžios. „Mano stipriosios pusės yra greitis, prasiveržimas. Daug dėmesio dabar skiriu metimo tobulinimui. Komandos sirgalius stengsiuosi nustebinti greitomis atakomis. Esu kovotojas – kausiuosi dėl kiekvieno kamuolio“, – kalbėjo T.Lawsonas.

Krepšininkas teigė, jog žino, koks čempionatas vyksta Lietuvoje ir artimiausiu metu vyks pažiūrėti Lietuvos rinktinės rungtynių. „Europos krepšinio čempionato favoritais laikau lietuvius“, – šyptelėjo sportininkas.

NBA  žaidėjas sakė Lietuvos šalčių nesibaiminantis ir teigia atsivežęs  nemažai šiltų drabužių. Artimiausiu metu krepšininką turėtų aplankyti šeima ir artimiausi draugai.

// //

Komentarai