Rinktinės laisvadienis – vis tiek su krepšinio kamuoliu 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Į lemiamą 37-ojo Europos čempionato etapą prasibrovę Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjai džiaugėsi vyriausiojo trenerio Kęstučio Kemzūros suteiktu atokvėpiu – vakar dauguma žaidėjų galėjo praleisti laiką su šeimomis arba truputį patinginiauti.

Šiandien vakare lietuviai surengs pirmą treniruotę Kauno „Žalgirio“ arenoje.

„Laisva diena buvo labai naudinga visiems krepšininkams. Gerai ir ilgai išsimiegojome, atsigavome, pabuvome su namiškiais“, – interviu „Kauno dienai“ sakė puolėjas Paulius Jankūnas, kuris į Kauną, kaip ir dauguma kitų rinktinės žaidėjų, atvyko naktį iš karto po pergalės prieš vokiečius.

– Pauliau, ar laisvadienį praleidote be krepšinio? – paklausėme P.Jankūno.
– Smagu, kad galėjome šiek tiek atsipūsti, nes šis čempionatas ilgas ir sunkus. Pastarosiomis savaitėmis su šeimomis matomės gerokai rečiau, tad laisva diena – lyg dovana. Per daug nutolti nuo krepšinio ir prarasti įprastą varžybų kasdienybės ritmą nenorime, todėl dauguma krepšininkų rinkosi aktyvų poilsį – apsilankė treniruoklių salėje, lengvai pasimankštino, pamėtė į krepšį. Gulėti lovoje šiomis dienomis nenori niekas.

– Ar jaučiate fizinį nuovargį prieš lemiamas kovas?
– Tikrai taip nepasakyčiau. Visi jaučiasi puikiai. Žinojome, kad turnyras bus ilgas, todėl jam ir ruošėmės atitinkamai. Dabar psichologinis spaudimas – vis didesnis, kiekvienas mačas – žūtbūtinis. Tikiu, kad viskas bus gerai. Laisvadienis labiau naudingas psichologiškai nei fiziškai. Tiesiog puiku, kad turėjome progą pravėdinti galvas.

– Prieš ketvirtfinalį turėsite viena diena poilsio daugiau nei varžovai. Kaip manote, tai – privalumas ar problema?
– Visaip būna. Kartais papildoma diena – labai naudinga, kartais kaip tik geriau nedaryti pertraukos. Viliuosi, kad viskas išeis į naudą – būsime šviežesni, energingesni.

– Kokį įspūdį jums padarė Makedonijos ir Rusijos rinktinės?
– Būsimų varžovų žaidimą įdomu stebėti. Rusijos ir Makedonijos krepšininkų dvikova žadėjo intrigą. Mes tikrai nesistengėme rinktis varžovo ketvirtfinaliui. Kurdamas tokius planus ir variantus gali išvengti vilko, bet pakliūti į nasrus meškai. Reikia rūpintis tik savo žaidimu ir iš visų jėgų kautis su bet kuriuo varžovu.

Komentarai