Kauno „Žalgiris“ laimėjo pirmąsias draugiškas rungtynes (VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ komanda draugiškų rungtynių ciklą pradėjo pergale. Klaipėdoje žalgiriečiai susitiko su Liubercų „Triumph“ (Rusija) krepšininkais ir po atkaklios kovos laimėjo rungtynes 80:79.

Mačą „Žalgiris“ pradėjo tokiu starto penketu: Ty Lawsonas, Artūras Milaknis, Sonny Weemsas, Tadas Klimavičius ir Milovanas Rakovičius. Būtent pastarasis aukštaūgis ir pelnė pirmuosius taškus įmesdamas puskablį. Netrukus pasižymėjo ir T.Klimavičius (4:0), tačiau „Triumph“ žaidėjai taip pat sugebėjo atrišti krepšį ir keletą minučių buvo žingsneliu priekyje (6:4, 10:8). Iniciatyvą žalgiriečiai perėmė A.Milakniui pataikius iš toli, o spurtą 14:2 mūsiškiai baigė po dar aštuonių T.Klimavičiaus taškų ir T.Lawsono taiklių baudos metimų – 22:12. Pirmojo kėlinio pabaigoje kauniečiai kelis kartus suklydo, todėl svečiai iš Rusijos priartėjo 17:24.

Prasidėjus antrajam ketvirčiui Liubercų ekipa po truputį ėmė mažinti skirtumą. Jam visai ištirpti laikinai neleido du A.Milaknio tritaškiai (30:29). Varžovams persvėrus rezultatą, sunkų metimą iš toli baigiantis atakos laikui pataikė Mindaugas Kuzminskas, o T.Lawsonas prasiveržimu ir metimu iš vidutinio nuotolio pridėjo 4 taškus – 39:38. Nors Mario Delašas ir DeJuanas Collinsas įrideno po dvitaškį, visgi „Triumph“ ekipa prieš didžiąją pertrauką įgijo pranašumą 46:43.

Trečiajame kėlinyje kova vyko taškas į tašką. „Žalgirio“ treneriai didžiąją laiko dalį aikštelėje leido pasireikšti jaunesniems krepšininkams, o kartu su jais žaidę T.Klimavičius ir S.Weemsas vėl išvedė „Žalgirį“ į priekį. Po Sonny dviejų metimų iš vidutinio nuotolio – 55:51. Omarui Samhanui pelnius taškus po puolime atsikovoto kamuolio bei A.Milakniui pataikius ketvirtąjį savo tritaškį ir sumetus baudas, kauniečiai pirmavo 63:61.

Paskutines dešimt minučių Liubercų komanda pradėjo spurtu 9:0. Su tuo nesitaikstė T.Lawsonas ryžtingai prasiveržęs po krepšiu ir greitoje atakoje sukūręs progą M.Rakovičiaus dėjimui (67:72). Iš vidutinių nuotolių įmetus S.Weemsui ir T.Lawsonui, žalgiriečiai dar labiau priartėjo (71:74), o įžaidėjas T.Lawsonas ir toliau ėmėsi iniciatyvos. Likus žaisti minutę ir turint tą patį 3 taškų deficitą (76:79), jis perėmė kamuolį, o vėliau sumetė 4 baudas iš eilės. Rusai turėjo 20 sekundžių paskutinei atakai, bet žalgiriečiai sėkmingai sužaidė gynyboje ir iškovojo pergalę 80:79.

„Žalgiris“: T.Lawsonas 21 (6 atk. kam., 4 rez. perd.), T.Klimavičius 14 (10 atk. kam.), A.Milaknis 14 (4/4 trit.), S.Weemsas 12, O.Samhanas 5 (5 atk. kam.), M.Rakovičius 4 (7 atk. kam.), M.Kuzminskas 4, D.Collinsas 4, M.Delašas 2, A.Juškevičius 0.

„Triumph“: D.Jeffersonas 25 (8 atk. kam., 9 rez. perd.), K.Landry 14 (6 atk. kam.), T. McKee 13.


Komentarai