Žalgiriečių agentas: „Lietuvoje likau viskuo sužavėtas“ 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Europos čempionato finalo batalijos į Kauną sukvietė visą būrį krepšinio pasaulio autoritetų. Lemiamas čempionato kovas įdėmiai stebėjo ir vienos didžiausių Rytų Europos krepšininkų agentūros „Alti Sport“ įkūrėjas Obradas Fimičius.

Ispanijoje, Italijoje, Rusijoje, Lenkijoje, Serbijoje, Turkijoje ir kitose šalyse savo klientų turintis serbas neslėpė susižavėjimo Kauno „Žalgirio“ arenoje surengta švente.

Finale O.Fimičiaus simpatijos buvo čempionais tapusių ispanų pusėje. Šią rinktinę treniruojantis italas Sergio Scariolo – geras serbo bičiulis ir klientas.

Prieš aštuonerius metus įkurtos „Alti Sport“ agentūros atstovaujamų žaidėjų sąraše – ne viena puikiai krepšinio mėgėjams žinoma pavardė. Tai Rusijos rinktinės žaidėjai Aleksejus Švedas ir Vitalijus Fridzonas, latvis Kasparas Kambala, natūralizuotas amerikietis Trajanas Langdonas ir kt.

O.Fimičius – dažnas svečias ir Kaune, kadangi būtent jis „Žalgirio“ savininkui Vladimirui Romanovui į laikinąją sostinę padėjo prisivilioti dabartinį ekipos vyriausiąjį trenerį Iliasą Zourosą ir jo asistentus. Serbas taip pat atstovauja Pauliaus Jankūno, šiemet į komandą sugrįžusio Marko Popovičiaus ir jaunojo Šarūno Vasiliausko interesams.

– Kokius įspūdžius parsivešite iš šių Senojo žemyno pirmenybių? – paklausėme O.Fimičiaus.
– Neabejoju – tik geriausius. Manau, kad „FIBA Europe“ vadovai liko sužavėti lietuvių pasirengimu. Čempionato organizacija buvo aukščiausio lygio. Tai tikrai buvo pats geriausias Europos čempionatas visomis prasmėmis. Žaidė daug stiprių ekipų, atvažiavo daug NBA žvaigždžių, varžybos vyko naujose arenose.

– Kaunas buvo vertas Europos krepšinio sostinės vardo?
– Be jokios abejonės. Ši naujoji „Žalgirio“ arena – viena geriausių Europoje. Sakau tai nė trupučio neabejodamas. Man ji paliko didelį įspūdį nuo pat pirmo karto, kai čia apsilankiau. Sėdint bet kurioje vietoje aikštė puikiai matyti. Arena visa juoda, o tai suteikia papildomą efektą. Metalo konstrukcijos puikiai suderintos su stiklu. Tikrai įspūdis labai geras. Tokius gražius sporto rūmus turi tik NBA komandos.

– Finale Ispanijos rinktinė susitiko su Prancūzija. Ką kalbėjotės prieš dvikovą su savo geru bičiuliu Sergio Scariolo?
– Buvome susitikę, palinkėjau jam sėkmės. Jis taip pat labai liko sužavėtas lietuvių svetingumu ir organizaciniais sugebėjimais. Su treneriu bendradarbiauju jau senokai. Dar nuo tų laikų, kai jis vadovavo Maskvos srities „Khimki“ ekipai. Suradome Europos čempionų treneriui ir naują darbą. Nuo šio sezono jis turėtų vadovauti Milano „Armani Jeans“ ekipai.

– Esate kilęs iš Serbijos, o kurią šalį laikote savo namais?
– Įdomus klausimas, net nežinau, kaip į jį atsakyti. Gyvenu tarp Belgrado, Maskvos ir Varšuvos. Toks jau darbas – tenka daug keliauti, todėl vienoje vietoje ilgai neužsibūnu.

– Galbūt vykstant čempionatui pavyko surasti naujų talentų?
– (Šypsosi.) Visus žaidėjus mes, agentai, puikiai žinome ir pažįstame, tad nustebinti vargu ar kas gali. Vis dėlto reikėtų pažymėti, kad viena sensacija buvo. Nustebino Makedonijos rinktinė – ji sužaidė tikrai fenomenaliai, nors šiame čempionate rėmėsi vos penkiais šešiais kiek daugiau tarptautinėje arenoje patirties turinčiais žaidėjais.

– Atstovaujate Europos krepšinyje gerus vardus jau užsitarnavusiems Pauliui Jankūnui ir Marko Popovičiui. O ką galėtumėte pasakyti apie jaunąjį žalgirietį Šarūną Vasiliauską. Kokios šio vaikino perspektyvos?
– Šarūnas – jaunas, tačiau labai talentingas sportininkas. Jam dar reikia nemažai dirbti ir tobulėti. Laikas bėga, viskas priklauso tik nuo jo paties. Stengiamės, kad jo karjera klostytųsi kuo sklandžiau. Džiaugiuosi, kad nuo naujojo sezono jis dirbs su puikiu treneriu Oliveriu Kostičiumi. Šį specialistą pažįstu labai gerai, jis irgi yra mano klientas. Oliveris pasižymi tuo, kad sugeba sėkmingai dirbti su jaunais krepšininkais. Manau, kad Š.Vasiliauskas turi visus šansus sugrįžti į pagrindinę „Žalgirio“ komandą.

Komentarai