Į turnyrą Maskvoje – be rinktinės žaidėjų 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Ateinantį savaitgalį stipriausias Lietuvos krepšinio lygos (LKL) klubas laikys pirmąjį naujojo sezono egzaminą. Kauno „Žalgiris“ išvyksta į Maskvą, kur dalyvaus tradiciniame Aleksandro Gomelskio taurės turnyre.

Leido atsipūsti

Šiame turnyre Iliaso Zouroso auklėtinių varžovais bus šeimininkė Maskvos CSKA, stipriausias Eurolygos klubas Atėnų „Panathinaikos“ ir Turkijos čempionas Stambulo „Fenerbahce Ulker“. Pusfinalyje žalgiriečių varžovė bus Jono Kazlausko vadovaujama Rusijos čempionė – CSKA ekipa.

Kauno klubo vadovai nusprendė Lietuvos rinktinei Europos čempionate padėjusiems Mantui Kalniečiui, Tomui Delininkaičiui, Pauliui Jankūnui ir Robertui Javtokui suteikti atokvėpio minutėlę ir leisti pailsėti. Į Maskvą šie žaidėjai tikrai nevyks. Ketvertukas prie komandos turėtų prisijungti iš karto po turnyro Maskvoje.

Panašios taktikos šeštadienio mače imsis ir varžovai. CSKA klubo atstovai jau informavo, kad šiame mače tikrai nežais Senojo žemyno pirmenybių rungtynes dėl trečiosios vietos praleidęs Viktoras Chriapa. Leista pailsėti ir kitiems bronzinės komandos žaidėjams Aleksejui Švedui, Andrejui Voroncevičiui ir Antonui Ponkrašovui. Abejojama ir dėl Serbijos rinktinės narių Milošo Teodosičiaus ir Nenando Krstičiaus dalyvavimo rungtynėse.

Treneris – Turkijoje

Į Rusijos sostinę skris šie žalgiriečiai: Ty Lawsonas, Marko Popovičius, Milovanas Rakovičius, Tadas Klimavičius, Mindaugas Kuzminskas, Artūras Milaknis, Sonny Weemsas, DeJuanas Collinsas, Omaras Samhanas ir Mario Delašas.

Šiuo metu žalgiriečiai per treniruotes pluša be vyriausiojo trenerio I.Zouroso. Graikijos rinktinei vadovaujantis specialistas prie „Žalgirio“ vairo stojo iš karto pasibaigus Europos krepšinio čempionatui, tačiau šiuo metu yra išvykęs į Stambulą, kur dalyvauja Eurolygos trenerių ir teisėjų forume. Į Kauną graikas grįš rytoj vėlai vakare, o prie komandos prisijungs penktadienį.

„Žalgirio“ klubo treniruotes šiuo metu veda I.Zouroso naujasis asistentas Ilias Kantzouris. I.Zourosui plušant su Graikijos rinktine, jis žalgiriečiams vadovavo beveik visą parengiamąjį laikotarpį.

Sugrįžo iš pajūrio

Pastarosiomis savaitėmis Klaipėdoje treniravęsi LKL čempionai su Rusijos klubais šį tarpsezonį jau žaidė dvi draugiškas kontrolines rungtynes. Pajūryje už uždarų durų vykusiose rungtynėse 80:79 buvo įveiktas Liubercų „Triumf“, o antrajame mače su Kazanės „Unics“ išsiskirta taikiai.

Į Maskvą žalgiriečiai išskris penktadienio popietę. Pusfinalio rungtynes Kauno komanda žais šeštadienį 19 val. Mačą tiesiogiai transliuos Lietuvos televizija (LTV).

Komentarai