Žalgiriečiai pasiruošę kelionei į Maskvą (VIDEO) 0

Naujajam sezonui besiruošiantys Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šį savaitgalį savo jėgas išbandys tradiciniame Aleksandro Gomelskio taurės turnyre. Prieš išvyką į Maskvą žalgiriečiai treniruotėse šlifavo paskutinius derinius ir laukė iš Stambulo sugrįžtančio vyr. trenerio Iliaso Zouroso, kuris dalyvavo Eurolygos strategų ir teisėjų susitikime. Penktadienio popietę dešimt krepšininkų ir visas trenerių štabas keliaus į Rusijos sostinę.

Ketvirtus metus rengiamame A.Gomelskio taurės turnyre žalgiriečiai dalyvaus trečiąjį kartą. Pirmąją taurę 2008 m. iškovojo būtent „Žalgiris“. Kitais metais trofėjų laimėjo Atėnų „Panathinaikos“ ekipa, kuri šiemet pusfinalyje kausis su Stambulo „Fenerbahce Ulker“ komanda. Praėjusį rudenį nugalėtojais pagaliau tapo šeimininkai Maskvos CSKA krepšininkai, finale įveikę kauniečius. „Žalgiris“ ir CSKA ginklus surems ir šį šeštadienį.

Prieš kelionę į Maskvą pakalbintas „Žalgirio“ naujokas Sonny Weemsas teigė per Lietuvoje praleistą mėnesį jau spėjęs priprasti prie komandos draugų: „Ilgo prisitaikymo periodo nebuvo. Tiesiog reikėjo geriau pažinti naująją komandą. Taip, esu amerikietis , o čia žaidžiamas europietiškas krepšinis, tačiau gera atmosfera padeda apsiprasti“.

Tuo tarpu Lietuvos rinktinei Europos čempionate padėjusiems Mantui Kalniečiui, Tomui Delininkaičiui, Pauliui Jankūnui ir Robertui Javtokui buvo suteiktos trumpos atostogos. Šie žaidėjai prie „Žalgirio“ turėtų prisijungti iš karto po turnyro Rusijoje.

„Keturių svarbių krepšininkų mums trūksta, tačiau Maskvoje turėsime savo tikslus ir savo užduotis, – sakė Tadas Klimavičius. – Bandysime derinius, gynybos schemas, o komandos draugai prie mūsų prisijungs antradienį.“

Pusfinalio rungtynes Kauno komanda žais šeštadienį 19 valandą. Dvikovą tarp „Žalgiris“ ir CSKA tiesiogiai transliuos LTV televizija.

Komentarai