R.Javtokas: „Spėjau pasiilgti krepšinio“ 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Šį tarpsezonį Kauno „Žalgirį“ papildęs Lietuvos rinktinės kapitonas Robertas Javtokas neslepia, jog nekantrauja išbėgti į aikštę vilkėdamas LKL čempionų marškinėlius.

– Ar labai laukėte pirmosios „Žalgirio“ komandos treniruotės? – paklausėme 31-erių metų vidurio puolėjo.
– Be abejo, visuomet yra įdomu prisijungti prie naujo kolektyvo. Nauji komandos draugai, nauji treneriai. Reiks pratintis vieniems prie kitų, pažinti ir suprasti.

– Kartu su kitais trimis rinktinei atstovavusiais žaidėjais nevykote į Maskvą, ar ši kelių dienų pertrauka buvo naudinga?
– Žinoma, kad naudinga. Manau, kad visi žaidėjai labai džiaugiasi gavę bent kelias dienas atokvėpio, nes praėjęs sezonas ir Europos čempionatas pareikalavo tikrai daug jėgų.

– Sportavote individualiai ar tik ilsėjotės?
– Prisipažinsiu, kad apie krepšinį per šias kelias dienas galvojau tikrai nedaug. Pasičiupau į rankas meškerę ir ramiai ilsėjausi sodyboje prie ežero. Buvo tikrai labai malonu atsipūsti.

– Ar pavyko nustumti mintis apie nusivylimu pasibaigusias senojo žemyno pirmenybes?
– Esu tikras, kad tie ketvirtfinalio įvykiai dar ilgai nepasimirš, turbūt niekada nepasimirš. Nesėkmė prieš Makedoniją buvo tikrai sunki psichologiškai. Sunki vasara, didelis tempas, daug nelengvų rungtynių čempionate. Visko buvo susikaupę tikrai daug, reikėjo išsivalyti. Pertrauka buvo reikalinga ir labai naudinga. Poilsis privertė pasiilgti krepšinio. Dabar laukia naujas sezonas, nauji iššūkiai, bus tikrai įdomu.

– Ketvirtadienį laukia pirmosios sezono rungtynės prieš Talino „Kalev/Cramo“. Būsite pasirengęs dvikovai?
– Nemanau, jog turėtų kilti kažkokių problemų. Jei treneris norės, žaisiu. Juk nebuvo taip, kad nesportuotume mėnesį ar daugiau. Žaidėjai, kurie nevyko į Maskvą susirinkome į treniruočių aikštę pirmadienį. Lengvai pamėtėme į krepšį, pajudėjome.

– Esate naujas „Žalgirio“ kolektyvo narys. Kaip manote, kiek užtruks laiko, kol priprasite prie komandos draugų ir trenerio I.Zouroso?
– Adaptacijai visuomet reikia šiek tiek laiko. Per dieną pilnaverčiu komandos nariu netapsi. Tačiau visi esame profesionalai, aukšto lygio žaidėjai. Nemanau, kad bus kažkokių nesklandumų. Praeis savaitė ar dvi, geriau vienas kitą pažinsime ir viskas bus gerai.

Komentarai