„Žalgirio“ treniruotėse – jau ir rinktinės nariai 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“ ir Zalgiris.lt inf.

Atostogos baigėsi. Iš Aleksandro Gomelskio taurės turnyro Maskvoje sugrįžęs stipriausias šalies krepšinio klubas Kauno „Žalgiris“ sulaukė keturių Lietuvos rinktinės narių ir atsisveikino su Omaru Samhanu bei Mario Delašu. Pastarasis bus skolinamas Kauno „Baltų“ komandai, o O.Samhano ateitis nėra aiški – su aukštaūgiu tariamasi dėl sutarties nutraukimo.

Prisijungė prie komandos

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionas oficialiai sezoną pradės rytoj. Estijos sostinėje vyksiančiose VTB Vieningosios lygos rungtynėse Iliaso Zouroso auklėtiniai susitiks su Talino „Kalev/Cramo“. Šiose rungtynėse „Žalgirio“ sirgaliai jau greičiausiai išvys stipriausios sudėties ekipą.

Po Europos čempionato kovų atokvėpio minutėlę gavę ekipos kapitonas Paulius Jankūnas, Mantas Kalnietis, Tomas Delininkaitis ir Robertas Javtokas prisijungė prie komandos treniruočių ir kibo į darbą. Vakar vakare krepšininkai jau dalyvavo pirmoje bendroje treniruotėje.

„Sveikinu prie komandos prisijungus ekipos kapitoną ir dar tris rinktinėje žaidusius krepšininkus. Tikiuosi, kad mūsų visų laukia ilgas ir sėkmingas sezonas“, – aikštės viduryje žalgiriečiams sakė klubo savininkas Vladimiras Romanovas.

Su komanda jau nebuvo aukštaūgių Mario Delašo ir Omaro Samhano. Klubo vadovai nusprendė, kad kroato ir amerikiečio paslaugų ateinantį sezoną „Žalgirio“ pagrindinei ekipai neprireiks.

Laukiama debiuto

Mačas su estais gali tapti išskirtinis Lietuvos rinktinės kapitonui R.Javtokui. Aukštaūgiui tai bus pirmosios rungtynės vilkint „Žalgirio“ marškinėlius. „Robertui įsijungti į komandą bus sunkiausiai iš visų rinktinei atstovavusių žalgiriečių. P.Jankūnas, T.Delininkaitis ir M.Kalnietis puikiai pažįsta trenerį bei jo taktines schemas, o R.Javtokui prie visko teks pratintis“, – apie „centro“ adaptaciją sakė „Žalgirio“ sporto direktorius Vitoldas Masalskis.

„Pirmosios rungtynės bus geras jėgų patikrinimas. Šioje sezono stadijoje krešininkams svarbiausia kuo geriau pažinti vienas kitą, tad kiekvienos rungtynės yra labai naudingos“, – teigė vyriausiasis treneris I.Zouros.

Be Kauno ir Talino ekipų, A grupėje taip pat žais Maskvos srities „Chimki“, Kazanės „Unics“, Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ (visi – Rusija), Kijevo „Budivelnik“ (Ukraina), „Astana“ (Kazachstanas), Rygos VEF (Latvija) ir atrankinį turnyrą laimėsianti komanda.

Komentarai