Oficialus sezono krikštas – šiandien Taline 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Šiandien vakare Kauno „Žalgiris“ žais pirmąsias oficialias naujojo sezono rungtynes. Talino „Saku Suurhall“ arenoje VTB Vieningosios lygos rungtynėse Iliaso Zouroso auklėtiniai egzaminuos stipriausią Estijos ekipą – „Kalev/Cramo“.

Tikslas – finalo ketvertas

Komandos vyriausiasis treneris I.Zourosas neslepia, kad šioje sezono stadijoje svarbiausias jo uždavinys yra padėti krepšininkams pažinti vienas kitą, tačiau prisipažįsta, kad iš Estijos sostinės tikisi parvežti pirmąją pergalę.

Prie komandos prisijungus keturiems Lietuvos rinktinės žaidėjams – Pauliui Jankūnui, Mantui Kalniečiui, Robertui Javtokui ir Tomui Delininkaičiui, „Žalgiris“ įgavo tikrąjį veidą. „Prisijungus šiems keturiems žaidėjams mūsų komanda gerokai sustiprėjo. Iš karto pajutau, kad tai labai aukšto lygio žaidėjai. Esu tikras, kad greitai priprasime vieni prie kitų“, – naujuosius komandos draugus vertino „Žalgirio“ įžaidėjas Ty Lawsonas.

„Mano nuomone, šį tarpsezonį komanda gerokai sustiprėjo. Įsigijome gerus vidurio puolėjus R.Javtoką ir Milovaną Rakovičių, puolėją Sonny Weemsą, į ekipą po kelerių metų pertraukos sugrįžo Marko Popovičius, kol nesibaigs NBA lokautas, turėsime ir dar vieną įžaidėją T.Lawsoną. Svarbu, kad pavyko išsaugoti visus stipriausius praėjusio sezono žaidėjus. Vienintelė netektis – Martyno Pociaus išvykimas į Madrido „Real“. Įvertinus visus šiuos pokyčius, galiu pasakyti, kad minimali mūsų užduotis VTB Vieningosios lygos pirmenybėse – finalo ketvertas“, – turnyro išvakarėse kalbėjo „Žalgirio“ klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

Iš Vilniaus į Taliną „Žalgiris“ lėktuvu išskrido šiandien ryte. Atgal į Kauną užsakomuoju reisu grįš iš karto po rungtynių.

Estams startas nenusisekė

Šiandienis „Žalgirio“ varžovas praėjusį sezoną ketvirtą kartą klubo istorijoje tapo Estijos čempionu. Finalo serijoje Tartu „Rock“ klubas buvo sutriuškintas 4:0. Vis dėlto, šis sezonas „Kalev/Cramo“ prasidėjo ne taip sėkmingai. Praėjusį savaitgalį ekipa dalyvavo Tartu mieste surengtose Baltijos lygos (BBL) taurės varžybose ir patyrė du pralaimėjimus. Pusfinalyje po pratęsimo 106:108 buvo nusileista šeimininkų „Ulikool/Rock“ ekipai, o mače dėl bronzos estams jokių šansų nepaliko Prienų „Rūdupis“ – 70:85.

Europos čempionate prakaitą liejusiems žalgiriečiams klubo vadovai buvo suteikę kelias dienas atokvėpio. Progą atsipūsti ir užmiršti oranžinį kamuolį šiomis dienomis galėjo ir „Kalev/Cramo“ žaidėjai. Klubo nariai buvo pakviesti į golfo aikštyną pasitreniruoti su geriausiu Estijoje šios sporto šakos atstovu Marku Suursalu.

Nuo 2010-ųjų prie komandos vairo stovi vienas geriausių šios šalies visų laikų snaiperių Aivaras Kuusmaa. 44-erių specialistas džiaugėsi, kad tarpsezoniu klubui pavyko sukirsti rankomis su baltarusiu puolėju Pavelu Uljanka ir praėjusių metų Bulgarijos čempionato naudingiausiu žaidėju 209 cm ūgio Nikolajumi Varbanovu. Pastarasis vidurio puolėjas su Bulgarijos rinktine šį rudenį viešėjo Lietuvoje ir žaidė Europos čempionate.

Komentarai