LKL maratono startas „Žalgiriui“ – pajūryje 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Kauno „Žalgirio“ šiandien laukia dar vienas startas: trenerio Iliaso Zouroso vadovaujama komanda Klaipėdoje pradės Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezoną.

„Naglis“ pasikeitė

Pirmasis kauniečiams kelią pastoti mėgins Palangos „Naglis“. Praėjusį sezoną į lažybų skandalą įklimpę keli šios komandos žaidėjai gerokai sutepė pajūrio klubo mundurą.

Per vasarą gerokai pasikeitusi Palangos ekipa šiemet didelių vilčių LKL čempionate nepuoselėja, tačiau tikisi, kad nemalonių incidentų už aikštės ribų pavyks išvengti.

Žalgiriečiams tai bus antrosios oficialios šio sezono rungtynės. Praėjusią savaitę LKL čempionai pergale prieš Talino „Kalev/Cramo“ pradėjo VTB Vieningosios lygos turnyrą.

Praėjusį sezoną visas 24 LKL reguliaraus sezono rungtynes laimėję kauniečiai vargo su Palangos klubu neturėjo: pirmame rate namuose „Naglį“ sutriuškino 103:66, o svečiuose – 100:61.

Ruošiasi rimtai

„Žalgirio“ klubo sporto direktorius Vitoldas Masalskis išvyką į pajūrį vertina kaip gerą repeticiją prieš kovas tarptautinėje arenoje, bet tuo pat metu pabrėžė, kad kiekvienos rungtynės yra svarbios ir krepšininkai privalo joms tinkamai nusiteikti.

„Dievo rykštė negailestinga. Visada mėgstu sakyti, kad svarbiausios yra artimiausios rungtynės. Negalime galvoti, kad mačas su „Nagliu“ tik treniruotė. Jei taip mąstysime, gali visko nutikti“, – dienraščiui sakė V.Masalskis.

Jo teigimu, kolektyvo nuotaikos prieš kelionę – geros: „Visi žaidėjai džiaugiasi draugija ir treniruotėmis. Mums dabar labiausiai reikia laiko, nes komandoje yra nemažai naujokų, reikia, kad žaidėjai priprastų vieni prie kitų, NBA rungtyniavę legionieriai persiorientuotų europietiškam krepšiniui.“

V.Masalskio teigimu, mikrotraumas yra patyrę puolėjai Tadas Klimavičius ir Milovanas Rakovičius, tačiau abu krepšininkai vakar jau treniravosi ir rengėsi vykti į uostamiestį. „Tadas per rungtynes Taline susimušė raumenį, o Milovanui suskaudo nugarą. Abu žaidėjai sveiksta ir turėtų padėti ekipai“, – sakė sporto direktorius.

V.Masalskis pridūrė, kad per mačą su „Nagliu“ daugiau laiko aikštelėje teks Mindaugui Kuzminskui, kuris vienintelis iš žalgiriečių Taline ant parketo nebuvo išbėgęs.

Viešėjo Kinijoje

Palangos klubo šių metų LKL pirmenybėse galėjo ir nebūti. Priešpaskutinę vietą praėjusių metų čempionate užėmęs „Naglis“ žaidė pereinamąsias rungtynes su Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) nugalėtoja Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipa ir laimėjo seriją iki dviejų pergalių 2:1, bet iki šiol neturi LKL reikalavimus atitinkančios sporto salės.

„Naglio“ direktorius Regimantas Juška pasidžiaugė, kad LKL miestui ir šiemet padarė išimtį – leido dar metus žaisti Klaipėdoje, tikintis, jog savo sporto areną pasistatys ir Palanga.

Tarpsezoniu „Naglio“ krepšininkai buvo pakviesti į Kiniją ir dalyvavo draugiškame turnyre. Palangiškiai aplankė penkis Kinijos miestus, sužaidė 4 rungtynes, iš jų vienas laimėjo.

Komentarai