O.Samhanas: „Žalgiryje“ lieka daug mano draugų“ 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Vakar Kauno „Žalgiris“ oficialiai nutraukė sutartį su legionieriumi iš JAV Omaru Samhanu. Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionų ekipoje neįsitvirtinęs vidurio puolėjas apsisprendė grįžti į tėvynę ir ieškotis klubo arčiau gimtųjų namų.

Šį tarpsezonį 22-ejų metų O.Samhanas praleido Kauno ekipoje, tačiau pralaimėjo konkurencinę kovą labiau patyrusiems „Žalgirio“ vidurio puolėjams Milovanui Rakovičiui ir Robertui Javtokui. Prieš pat sezono startą jo ir Mario Delašo paslaugų buvo atsisakyta. Kroatas buvo paskolintas klubo piramidės antroje pakopoje esančiai „Baltų“ komandai, o amerikietis nusprendė verčiau rinktis kelionę namo.

„Pasirengimo laikotarpyje pamatėme, kad Omaras akivaizdžiai silpniausias iš mūsų aukštaūgių. Tikėjome, kad po vasaros atostogų jis atvyks gerokai patobulėjęs, tačiau pamatėme, kad jis negali mums padėti ne tik rungtynėse, tačiau ir treniruotėse kitiems vidurio puolėjams yra per silpnas konkurentas. Žaidėjas nusprendė grįžti į JAV ir ten ieškosis sau tinkamos komandos“, – atsisveikinimą su aukštaūgiu komentavo „Žalgirio“ klubo sporto direktorius Vitoldas Masalskis.

„Žalgiris“ 211 cm ūgio puolėjui buvo pirmoji stotelė profesionaliajame krepšinyje. Į laikinąją sostinę O.Samhanas atvyko praėjusių metų liepą po sėkmingų metų praleistų „Saint Mary’s“ koledže NCAA pirmenybėse.

Vis dėlto Kaune krepšininkui nepavyko įsitvirtinti. Praėjusį sezoną amerikietis tenkinosi atsarginio vaidmeniu ir dažnai nepatekdavo į rungtynėms registruojamų krepšininkų dvyliktuką. LKL čempionate O.Samhano statistika buvo kukli – per 28 rungtynes jis vidutiniškai pelnydavo po 5,2 taško ir atkovodavo 3,9 kamuolio.

„Esu jaunas žaidėjas ir norėjau aikštėje praleisti daugiau laiko. Visi kartu susėdome ir galiausiai nusprendėme, kad sutarties nutraukimas yra geriausia išeitis“, – atviravo krepšininkas.

O.Samhanas teigė, jog dar nežino, kur pakryps tolimesnė jo karjera, tačiau prasitarė, kad turi keletą pasiūlymų.  „Truputį sunku palikti Kauną, kadangi čia susipažinau su daug puikių žmonių. DC (DeJuanas Collinsas – aut.past.) visuomet liks mano puikiu bičiuliu, kad ir kur bežaistume. Galiu užtikrinti, kad komandoje vyravo puiki atmosfera, ekipoje žaidžia tikrai šaunūs vyrukai, kuriuos palikti bus šiek tiek gaila“, – prisipažino amerikietis.

Paklaustas, ar nenusivylė Senajame žemyne praleistas metais, O.Samhanas atviravo, kad jo svajonė visuomet buvo žaisti NBA lygoje, tačiau nepavykus į ją patekti buvo pasirinktas „Žalgiris“. „Prieš atvykdamas čia negalvojau, kad Europos krepšinis yra tokio gero lygio, gaila, kad man nepavyko čia įsitvirtinti“, – sakė krepšininkas.

Buvusiems savo komandos draugams O.Samhanas palinkėjo geros kloties ir sėkmės Eurolygoje. „Šiemet klubo savininkai surinko labai stiprią ekipą. Komanda puikiai sukomplektuota, visos grandys stiprios. Neabejoju, kad šiuo metu, tai yra viena stipriausių komandų Europoje. Linkiu jiems sėkmės“, – atsisveikindamas su Kaunu sakė O.Samhanas.

Komentarai