Žalgiriečiai iš Vilniaus išvyko nesiprausę 0

Rokas Buračas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį iškovojo antrąją pergalę Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), tačiau ekipos naujokams iš NBA Sonny Weemsui ir Ty Lawsonui kelionė į Vilniaus Naujininkų rajone esančią „Ekinstos“ krepšinio salę turėjo virsti kultūriniu šoku.

Po rungtynių su „Sakalų“ ekipa nusiplauti prakaitą po dušu spėjo tik pusė Lietuvos čempionų komandos – žalgiriečiams įpusėjus maudytis drabužinėje dingo vanduo.

Ieškoti netikėtai prapuolusio vandens iš drabužinės pusnuogiems išlindusiems Mantui Kalniečiui ir DeJuanui Collinsui salės darbuotojai pažadėjo, kad vandens „netrukus vėl bus“.

Vis dėlto žalgiriečiams nusiprausti taip ir nepavyko – drabužinėje įrengtose trijose dušinėse vanduo vos kapsėjo net ir po penkiolikos minučių.

„Nusiprausti prakaito nespėjau. Vanduo tiesiog prapuolė ir man bei dar keliems vaikinams nepasisekė“, – po mačo tinklalapiui „BasketNews.lt“ guodėsi T.Lawsonas.

Praėjusį sezoną Denverio „Nuggets“ ekipos marškinėlius vilkėjęs ir prie NBA arenų pripratęs amerikietis prisipažino, kad panašioje salėje jam neteko žaisti net mokyklos laikais.

„Ši arena šiek tiek skiriasi nuo NBA lygos arenų, – šyptelėjo T.Lawsonas. – Panašioje kaip ši nesu žaidęs net mokyklos laikais. Man tai nauja patirtis. Vis dėlto tai nauja šalis, todėl kiekvieną dieną patiriu ką nors naują. Arenos čia mažesnės, maistas – neįprastas, o merginos taip pat kitokios nei JAV.“

Tiesa, T.Lawsonas čia pat patikino nesąs nusivylęs: „Aikštelė yra aikštelė – jos visur vienodos: du krepšiai, vienas kamuolys ir dešimt žaidėjų. Svarbiausia nugalėti varžovus, o kas darosi aplink aikštelę – ne itin svarbu.“

Tuo tarpu prakaitą nusiplauti suspėjęs S.Weemsas pasakojo, kad kai kurie jo komandos draugai dušuose pradingus vandeniui pasinaudojo po rungtynių likusiais pilnais geriamo vandens buteliais.

„Esu laimingas, kad laimėjome, tačiau galėjome sužaisti geriau kaip komanda. Arena? „Oh man…!“ (O, žmogau! – nutęsia). Tai žingsnelis atgal, tačiau esu čia ir salė man nėra labai svarbi. Stengiuosi padėti ekipai siekti pergalių. Atvykau čia žaisti krepšinio, todėl tai yra svarbiausias dalykas“, – sakė S.Weemsas.

Naujininkų rajone tarp bendrabučio tipo daugiaaukščių pasislėpusioje „Ekinstos“ salėje vasarą vyko remontas, tačiau darbininkai sutvarkė tik krepšinio aikštelę – buvo paklotas naujas parketas, sudėti plastikiniai langai ir atvežtos modernios krepšių konstrukcijos.

Tuo tarpu salės koridoriai, komandų drabužinės ir žiūrovams skirti tualetai vis dar mena sovietmetį. Ne itin jaukiai „Žalgirio“ naujokai turėjo pasijusti ir po mačo išėję į lauką – arenos prieigas gaubė aklina tamsa.

Švyturiu tapęs komandos autobusas krepšininkų laukė nuo arenos nutolęs per kelis šimtus metrų, visai šalia „Ekinstos“ pašonėje tebestovinčios medinės lūšnos.

Komentarai