Šakiuose įvyko „Žalgirio“ Klubo narių ir Šakių veteranų rungtynės 0

Gerokai pagausėjęs Kauno „Žalgirio“ Klubo narių ratas spalio 15-ąją sudalyvavo Šakių miesto šventėje. Jau ne pirmą kartą draugiškuose turnyruose dalyvaujanti Klubo narių komanda šeštadienį susitiko su Šakių miesto krepšinio veteranų komanda ir po atkaklios kovos išsivežė nugalėtojų taurę.

Kaip ir ankstesniuose turnyruose komandai vadovavo „Žalgirio“ garbės Klubo prezidentas Modestas Paulauskas, turėjęs verstis be komandos kapitono ir rezultatyviausio Klubo narių komandos žaidėjo Pauliaus Motiejūno, negalėjusio padėti dėl sveikatos problemų. Po rungtynių treneris pripažino, kad nors rungtynės laimėtos, bet Pauliaus labai trūko: „Be Pauliaus man vienam sunku vadovauti. Jis aikštelėje sustato visą žaidimą. Visai kitas vaizdas būtų“.

„Žalgirio“ Klubo narių komanda užtikrintai pirmavo pirmus du kėlinius (18:13, 22:17), tačiau po didžiosios pertraukos šį aikštę grįžę šakiškiai išlygino ir persvėrė rezultatą. Visgi, Klubo nariai rungtynėms artėjant link pabaigos pataikė 3 tritaškius metimus ir šventė pergalę rezultatu 68:65.

„Manyčiau, kad pirmus du kėlinius žaidėme tikrai neblogai ir gerai pataikėme. Tiesa, turėjome labai ilgą suoliuką, visus žaidėjus reikėjo panaudoti, kad visi turėtų progos pažaisti. Visgi trečiame ir ketvirtame kėlinyje mūsų pagrindiniams žaidėjams pritrūko jėgų, pradėjome nepataikyti, gynyba tapo ne tokia aktyvi. Tačiau mes buvome stipresni ir šventėme pergalę“, – po rungtynių kalbėjo komandai vadovavęs M.Paulauskas.

Šventės metu vykusiame baudų metimo konkurse laimėjo „Žalgirio“ Klubo narių komandos atstovas, M.Paulausko sūnus – jaunasis Modestas.

„Žalgirio“ Klubo narių komanda jau yra turėjusi ir ankstesnės draugiškų rungtynių patirties: du metus iš eilės ji dalyvavo Jurbarko žvaigždžių dienoje, praėjusių metų gruodžio mėnesį net dvi Klubo narių komandos dalyvavo draugiškame Kauno „Žalgirio“ organizuotame turnyre kartu su gerbėjų klubo „Žalioji mirtis“ ir „Žalgirio“ administracijos komandomis.

Kauno „Žalgirio“ Klubas: Giedrius Arelis ir Mindaugas Čižas po 21, Gintaras Žumbakys ir Kęstutis Česnulevičius po 8.

Šakių „Fuji“: V.Bernotas 23, T.Vencius ir G.Bacevičius po 9, E.Bacevičius 8.

Kauno „Žalgirio“ Klubas – tai Klubas, vienijantis tuos, kuriems „Žalgiris“ – kur kas daugiau nei komanda. Klubo nariai renkasi stebėti žalgiriečių treniruočių, lankėsi tuo metu dar statomoje „Žalgirio“ arenoje, dalyvavo susitikimuose su „Žalgirio“ vadovais, treneriais ir žaidėjais, turėjo galimybę už patrauklią kainą įsigyti niekur kitur neparduodamas originalias žalgiriečių aprangas (treningus bei čempionų marškinėlius), spėliojo rungtynių rezultatus ir už tai gavo vertingus prizus. Birželį puikiai susibendravę Klubo nariai rinkosi vienoje kaimo turizmo sodyboje, kur paminėjo sėkmingo praėjusio sezono pabaigą. Kauno „Žalgirio“ Klubo bendruomenė ir toliau kviečia prisijungti naujus, „Žalgiriu“ gyvenančius, narius.

Komentarai