M.Rakovičius rengiasi grįžti į aikštę 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkų artimiausiu metu laukia du rimti išbandymai: poryt žalgiriečiai namuose žais trečiąsias VTB Vieningosios lygos rungtynes su Samaros „Krasnye Krylia“ klubu, o kitą pirmadienį – Eurolygos startas su Maskvos CSKA.

Netikėtas kluptelėjimas Kazachstane prieš Astanos „Astana“ ekipą pažadino žalgiriečių budrumą – juk ekipos sirgaliai iš tris titulus pernai iškovojusios komandos tikisi žymiai brandesnio žaidimo.

Pastaruoju metu „Žalgirio“ gydytojai suko galvą dėl Milovano Rakovičiaus sveikatos. Tvirto sudėjimo serbas nugaros traumą patyrė per VTB Vieningosios lygos pirmąsias rungtynes su Talino „Kalev/Cramo“. Nuo rugsėjo 29-osios 208 cm vidurio puolėjas aikštėje nepasirodė.

„Milovanui patyrus traumą susidūrėme su rimtomis problemomis. Buvome priversti žaidėjus perrikiuoti į jiems ne visai parankias pozicijas. Teko keisti jaunojo Mindaugo Kuzminsko, kitų krepšininkų vaidmenis aikštėje. Mano manymu, būtent tai ir buvo viena iš pralaimėjimo Astanoje priežasčių. Krepšininkams nebuvo lengva priprasti prie naujų jiems skirtų funkcijų“, – interviu „Kauno dienai“ sakė „Žalgirio“ klubo sporto direktorius Vitoldas Masalskis.

– Direktoriau, kaip šiuo metu jaučiasi M.Rakovičius?
– Jo sveikata kasdien gerėja ir tai teikia mums vilčių. Aukštaūgis kiekvieną dieną lankosi pas gydytojus, jam atliekamos įvairios procedūros. Antradienį krepšininkas kartu su komandos draugais jau dalyvavo treniruotėje. Kasdien žaidėjui skiriami krūviai vis didės.

– Ar galima tikėtis, kad su Samaros komanda jis jau rungtyniaus?
– Labai tikiuosi, kad M.Rakovičius žais ir su Samaros ekipa, ir su CSKA.

– Šiomis dienomis pasirodė nemažai pranešimų, kad „Žalgirį“ domina Tel Avivo „Maccabi Electra“ klubui atstovavęs serbas Milanas Mačvanas. Ar tai tiesa?
– Pavardžių ir asmenybių nenorėčiau detalizuoti, tačiau patvirtinsiu: „Žalgirį“ tikrai domina dar vienas aukštaūgis krepšininkas. Ar tai bus M.Mačvanas, ar kuris kitas žaidėjas, kalbėti dar anksti. Norėtume įsigyti žaidėją, kuris galėtų tinkamai sustiprinti mūsų komandą. Vis dėlto šiuo metu rinkoje laisvų stiprių aukštaūgių nėra daug, tad ir negaliu konkrečiau pasakyti, kada – šiandien ar rytoj – „Žalgirį“ papildys naujas žaidėjas.

Komentarai