„Žalgirio“ treniruotėse – ir jaunasis V.Lipkevičius 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Kauno „Žalgirio“ klubo vadovai ir treneriai ir toliau yra linkę suteikti šansą jauniems žaidėjams. Šiomis dienomis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionų treniruotėse dalyvauja ir jaunasis Vytenis Lipkevičius.

Suteikti šansą 22-ejų metų krepšininkui nusprendė klubo vadovai ir komandos treneriai. Praėjusį sezoną žaidėjas atstovavo Prienų „Rūdupio“ ekipai ir su ja sugebėjo užkopti ant LKL prizininkų pakylos. Po vasaros V.Lipkevičius treniravosi su iš jaunų žalgiriečių suburta Kauno „Baltų“ ekipa, tačiau vos tik prasidėjus sezonui „Žalgirio“ vadovai nusprendė žaidėjui suteikti dar didesnę galimybę.

Tiesa, kol kas V.Lipkevičius – tik pasyvus „Žalgirio“ treniruočių stebėtojas, kadangi gydosi kojos traumą. Į rikiuotę žaidėjas turėtų sugrįžti maždaug po savaitės.

Per savo karjerą V.Lipkevičius taip pat yra atstovavęs Kauno „Žalgiriui-Sabonio mokyklai“ (2006-2008), „Kaunui“ (2008-2009) ir Kauno „Aisčiams“ (2009-2010).

– Kas lėmė tokį apsisprendimą? – paklausėme „Žalgirio“ klubo sporto direktoriaus Vitoldo Masalskio.
– Komandos treneriai pasitarę su klubo vadovais nusprendė, jog reikalingas dar vienas krepšininkas. Šiuo metu ekipoje turėjome 12 krepšininkų ir kartais turėdavome problemų treniruočių metu. Kai iš rikiuotės iškrito Milovanas Rakovičius treniruotis tapo dar sunkiau. Norint, kad treniruočių procesas vyktų sklandžiai komandai reikalingi 14 krepšininkų. Dėl šios priežasties ir nusprendėme pasikviesti Vytenį, kuris puikiai užsirekomendavo pernai žaisdamas „Rūdupio“ ekipoje. Jau anksčiau minėjau, kad mus dar taip pat domina ir vienas aukštas krepšininkas. Šiuo metu turime keturis priekinės linijos žaidėjus, o prie jų norėtume prijungti arba labai perspektyvų jauną, arba patyrusį krepšininką.

– Kodėl pasirinktas būtent V.Lipkevičius, o ne kuris nors kitas jaunasis žalgirietis?
– Svarstėme ir kitas kandidatūras. Rinkomės iš Kauno „Baltų“ krepšininkų. V.Lipkevičius šiuo metu turi mikrotraumą, tačiau jis gali žaisti tiek antru, tiek trečiu numeriu, o mums tokio žaidėjo šiuo metu labiausiai reikia. Manome, kad jis būtų naudingas. Kai tik jis pasveiks, norėtume žaidėją matyti „Žalgirio“ treniruotėse.

– Kada krepšininkas turėtų grįžti į rikiuotę?
– Traumą Vytenis patyrė LKL rungtynių metu prieš Utenos „Juventus“. Krepšininkas susidūrė su varžovų komandos žaidėju Tauvydu Šležu. Pastarasis patyrė sunkią čiurnos traumą, o V.Lipkevičius atsipirko kojos dvigalvio raumens patempimu. Gydytojų teigimu, kad atsigautų, žaidėjui prireiks maždaug dviejų savaičių. Tačiau, kad greičiau priprastų prie komandos draugų ir trenerio paprašėme jo, kad jis dalyvautų mūsų treniruotėse ir stebėtų viską iš šalies.

Komentarai