Eurolygos vadovas: „Tikėtina Kaune surengti finalo ketverto turnyrą“ 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Prieš Eurolygos atidarymo dvikovą tarp Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA naujojoje „Žalgirio“ arenoje buvo surengta spaudos konferencija, kurioje dalyvavo ULEB Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu, būsimas Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis bei su krepšiniu nusprendęs atsisveikinti Marcusas Brownas.

J.Bertomeu pristatė 54-ąjį kartą organizuojamas stipriausių Europos klubinių komandų varžybas. „Labai džiaugiamės, kad sezonas prasideda šioje šalyje. Kaune krepšinio sirgaliai jaučia didžiulę meilę šiai sporto šakai. Man taip pat smagu viešėti svečiuose pas Europos krepšinio legendą Arvydą Sabonį, kuris mūsų sporto šakos istorijoje paliko labai ženklų pėdsaką. Ši diena taip pat ypatinga, kadangi turime visų laikų rezultatyviausią Eurolygos krepšininką Marcusą Browną. Taip pat didžiulis džiaugsmas, kad pagaliau sezoną pradedame šioje naujoje arenoje. Ši arena buvo didžiulė svajonė. Su Arvydu daugybę metų diskutavome, kada pagaliau „Žalgiris“ turės naujus namus ir džiaugiuosi, jog pagaliau mes esame čia“, – kalbėjo Eurolygai vadovaujantis katalonas.

„Kai pradėjome darbą prieš dvylika metu, tik labai nedidelė dalis klubų turėjo arenas, kurios viršijo 10 tūkstančių sirgalių. Džiaugiuosi, jog praėjus dešimtmečiui jau daugiau nei pusė klubų turi tokias šaunius namus. Tai yra didžiulis žingsnis į Eurolygos plėtrą“, – džiaugėsi funkcionierius.

J.Bertomeu pristatė naują Eurolygos rėmėją – lažybų bendrovę bwin. Taip pat pasidžiaugė, kad pirmosios Eurolygos rungtynes bus transliuojamos net 163 šalyse ir tai yra didžiulis Europos klubinio krepšinio pasiekimas.

J.Bertomeu taip pat pranešė, jog šis sezonas bus paskutinis, kai Eurolygos turnyras vyks tokiu formatu. „Nuo kito sezono bus pristatytas naujas formatas, kuris leis Eurolygos klubams sužaisti dar daugiau rungtynių ir prisidės prie turnyro plėtros“, – pažymėjo Eurolygos vadovas.

Paklaustas, ar įmanoma artimiausiu metu šioje arenoje išvysti Eurolygos finalo ketverto varžybas, J.Bertomeu išliko taktiškas. „Dirbame ta linkme. Eurolyga visuomet rimtai svarsto rimtus pasiūlymus. Svarbiausią elementą „Žalgiris“ jau turi – tai yra šią areną. Taip pat labai svarbi infrastruktūra. Per finalo ketverto varžybas atvyksta daug gerbėjų iš visos Europos, turime būti įsitikinę, kad Kaunas susidoros su šiuo užduotimi ir viską suorganizuos aukščiausiu lygiu. Tačiau didžiausią žingsnį „Žalgiris“ jau žengė“, – pažymėjo J.Bertomeu.

Paklaustas, ką mano apie vis didesnę įtaką įgaunančias regionines Europos lygas, J.Bertomeu teigė, kad Eurolygos tikslas yra prisidėti prie Europos krepšinio vystymo, tačiau jį neramina tai, kad vis dažniau klubai sutinka varžytis ir kitose lygose, taip sudarydami Eurolygai konkurenciją. „Tikimės stiprios pozicijos ir iš tarptautinės krepšinio federacijos. Norime sukurti tikslias taisykles, kaip į Eurolygos varžybas galės patekti tik per nacionalines pirmenybes“, – apie galimybę klubams leisti dalyvauti tik dviejuose turnyruose kalbėjo J.Bertomeu.

Svečias neišvengė ir klausimų, kodėl buvo priimtas sprendimas prieš šį sezoną atsisakyti nacionalinių himnų prieš varžybas. „Vienintelė priežastis, kodėl taip nusprendėme pasielgti – lygos koncepcija. Neskirstome klubų į italų, ispanų, lietuvių, ar slovėnų. Visai kas kita yra kalbant apie nacionalines rinktines. Norėdami padaryti visiems lygias sąlygas, nusprendėme, kad prieš rungtynes himnai nebūtų atliekami. Noriu pabrėžti, kad šis žingsnis tikrai nėra nukreiptas prieš Lietuvą“, – sakė ULEB Eurolygos vadovas.

„Klubo vardu noriu padėkoti Eurolygos vadovams, kad jie sutiko 2011-12 metų sezoną pradėti šioje naujoje „Žalgirio“ arenoje. Tikiuosi, kad šis sezonas bus sėkmingas tiek mūsų klubui, tiek pačiai Eurolygai. Šiandien savo karjerą baigia Marcusas Brownas, tad linkiu jam visko ko geriausio kitame gyvenimo etape ir noriu padėkoti už metus praleistus mūsų klube ir visus jo rekordus“, – kalbėjo „Žalgirio“ klubo prezidentas Arvydas Sabonis.

Komentarai