I.Kantzouris palieka „Žalgirį“ 0

Prastas Kauno „Žalgirio“ komandos žaidimas ir pirmieji naujo sezono rezultatai vyriausiojo trenerio Iliaso Zouroso asistentui Iliasui Kantzouriui kainavo postą.

„Kartojasi „déjà vu“ situacija: geriau košmaro pabaiga, nei košmaras be pabaigos. Netenkina komandos žaidimas ir rezultatai, treneris vis prašė laiko eksperimentams, tačiau eksperimentuoti vykstant Eurolygos varžyboms – neteisinga ir neprotinga.

Mūsų klaida, kad mes pasidavėme I.Zouroso spaudimui ir neprieštaravome, kad komandą jis treniruotų su savo asistentu – tai nedavė jokios naudos klubui. Nuo šiol pasistengsime įvesti taisyklę, kad asistentai būtų tik lietuviai.

Komjaunimo propaganda visą dieną platino dezinformaciją, kad Kęstutis Kemzūra stos prie komandos vairo. Gal kada nors tai ir atsitiks, bet su juo net nevyko derybos. Jei K.Kemzūra nori treniruoti „Žalgirį“, jis turi tiek pat galimybių, kiek ir kiti krepšinio specialistai“, – televizijai „SPORT1“ teigė „Žalgirio“ savininkas Vladimiras Romanovas.

Kai „Žalgirio“ vyriausiasis treneris I.Zouros Europos čempionatui ruošė Graikijos nacionalinę rinktinę, su „Žalgiriu“ dirbo I.Kantzouris, Kauno ekipos trenerių štabe pakeitęs savo tautietį Georgijų Ketselidį.

Oficialių tarptautinių varžybų sezoną „Žalgiris“ pradėjo Maskvoje, kur A.Gomelskio taurės turnyro pusfinalyje 61:69 pralaimėjo daugkartiniam Rusijos čempionui CSKA, o mačą dėl 3-iosios vietos 66:80 – Atėnų „Panathinaikos“.

Pirmose VTB Vieningosios lygos rungtynėse 84:70 įveikę Talino „Kalev“, žalgiriečiai kuklia pergale 75:68 prieš Palangos „Naglį“ pradėjo LKL čempionatą, bet kitame mače 84:69 sutriuškino Vilniaus „Sakalus“.

Po to – netikėta nesėkmė Kazachstane: kauniečiai VTB Vieningosios lygos rungtynes 78:86 pralaimėjo neseniai suburtai „Astanos“ ekipai. Grįžę į namus, tik po dramatiškos kovos savo arenoje 84:82 palaužė Samaros „Krasnye Krylia“ krepšininkus.

Galiausiai Eurolygos sezono atidarymo mače Kaune žalgiriečiai 74:87 nusileido Maskvos CSKA.

Rytoj Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato rungtynėse kauniečiai susitiks su LKL debiutante – Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipa.

Penktadienį – Kauno derbis: „Žalgiris“ egzaminuos kitą savo miesto komandą „Baltus“.

Komentarai