Vienoms rungtynėms į halę sugrįžę žalgiriečiai nugalėjo „Baltus“ (VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ komanda bent vienam vakarui sugrįžo į Kauno sporto halę. Praėjusio sezono pabaigoje sužaidę, atrodo, paskutinį mačą ilgametėje namų arenoje, penktadienį žalgiriečiai į Halę žengė kaip svečių ekipos krepšininkai. Be smulkias traumas patyrusių Sonny Weemso, DeJuano Collinso ir didžiąją dalį mačo be Ty Lawsono rungtyniavę žalgiriečiai Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse nugalėjo Kauno „Baltų“ komandą 91:73 (21:24, 18:16, 20:18, 32:15).

Susitikimas prasidėjo „Baltų“ tiksliomis atakomis: 5 taškus pelnė Edgaras Ulanovas, po tris pridėjo Siim-Sander Vene ir iš toli pataikęs Žygimantas Janavičius (11:0). Šaltas dušas suveikė ir Marko Popovičius, Mindaugas Kuzminskas bei Robertas Javtokas davė atsaką pelnydami 6 taškus. M.Kuzminskas tritaškiu sumažino skirtumą iki 4 taškų (9:13), bet „Baltai“ ir toliau žaidė neslegiami įtampos ir sėkmingai užbaigdavo antpuolius (17:11, 22:15). Kaip ir vakar dienos rungtynėse galingai į žaidimą įsitraukė Milovanas Rakovičius, kuris pelnė 8 taškus. Po pirmojo kėlinio žalgiriečiai atsilikinėjo 21:24.

Nors prasidėjus antrajam kėliniui Tomas Delininkaitis įmetė iš vidutinio nuotolio, Mindaugas Kupšas ir Gediminas Žylė atsakė metimais iš po krepšio ir vėl padidino šeimininkų persvarą – 32:23. Po minutės pertraukėlės iš toli pataikė laisvės gavęs M.Popovičius, kuris dar spėjo pasižymėti ir greitoje atakoje. Tuomet taikliais tritaškiais apsikeitė S.Vene ir M.Kalnietis, bet svarstyklės jau krypo į „Žalgirio“ pusę. Po Pauliaus Jankūno perdavimo su pražanga įdėjo M.Kuzminskas, vėliau įmetęs ir „centruodamas“ bei pagaliau išvesdamas savo komandą į priekį – 37:35. Kitoje aikštės pusėje 3 taškus pelnė M.Delašas, nubraukdamas M.Rakovičiaus dvitaškį, o perėmę kamuolį ir tiksliai užbaigę greitą ataką „Baltai“ vėl minimaliai pirmavo 40:39.

Trečiojo kėlinio pradžioje tritaškį iš kampo pataikė laisvam metimui išvestas M.Popovičius, o po to ūgio pranašumą prieš varžovus išnaudojo šešis taškus iš eilės surinkęs M.Kuzminskas. Komandos kapitonui P.Jankūnui įmetus iš toli, „Žalgiris“ kiek atsiplėšė 51:44, bet dviem taikliais metimais M.Delašas ir iš trijų taškų zonos pataikęs S.Vene sumažino atsilikimą iki minimumo – 52:53. M.Kalniečio tritaškis ir M.Rakovičiaus dėjimas suteikė „Žalgiriui“ penkių taškų persvarą (59:54), tačiau nerezultatyvios paskutinės 3 trečiojo kėlinio minutės iš jos tepaliko tašką – 59:58.

P.Jankūnas dvitaškiu su bauda bei trečiąjį tritaškį pataikęs M.Kalnietis sėkmingai pradėjo ketvirtąjį kėlinį. E.Ulanovas paskutinį kartą tritaškiu lygino rezultatą (65:65), o po to M.Kuzminskas ir P.Jankūnas kartu pelnė 9 taškus pradėdami „Žalgirio“ spurtą. Jį bandė sustabdyti 6 taškus iš eilės „Baltams“ surinkęs M.Kupšas (71:76), bet du identiškus tritaškius iš kampo pataikė M.Popovičius (82:71), įspūdingą „alley-oopą“ R.Javtokui užmetė M.Kalnietis, o paskutinius 8 taškus pelnė M.Kuzminskas, dėjimu užbaigęs rungtynes – 91:73.

„Žalgiris“: M.Kuzminskas 30 (10/13 dvit., 6 atk. kam., 2 blk.), M.Popovičius 16 (4/6 trit.), M.Rakovičius 15 (6 atk. kam.), P.Jankūnas 11 (5 atk. kam., 6 rez. perd.), M.Kalnietis 9 (3/5 trit., 6 atk. kam., 9 rez. perd., 3 per. kam.), R.Javtokas 4 (6 atk. kam.), T.Lawsonas 2, T.Delininkaitis 2, T.Klimavičius 2.

„Baltai“: M.Delašas 13, E.Ulanovas 13, S.Vene 12 (6 atk. kam.), Ž.Janavičius 10 ( 5 rez. perd.), M.Kupšas 10, G.Žylė 9, V.Čepukaitis 4, P.Sorokas 2.


Komentarai