Eurolyga už pažeidimus klubams skyrė baudas 0

www.kaunodiena.lt inf.

Eurolygos vadovybė skyrė nuobaudos klubams, nevykdžiusiems įsipareigojimų lygai arba neužtikrinusių tvarkos rungtynių metu. Net triskart nubausta Belgrado „Partizan Mt:s“ ekipa. Nors pastabų sulaukė pusė Eurolygos komandų, Kauno „Žalgiris“ pateko tarp pavyzdingųjų, kuriems lyga neturėjo priekaištų.

Daugiausiai problemų susilaukė Belgrado „Partizan Mt:s“ (Serbija) komanda. Serbams teks susimokėti  6,5 tūkstančių eurų (apie 22,5 tūkst. litų) už tai, kad rungtynių metu jų arenoje sirgaliai mėtė pašalinius daiktus į aikštelę ir stengėsi apakinti rungtynių dalyvius lazeriais. „Partizan Mt:s“ buvo nubausta 3 tūkst. eurų (apie 10,5 tūkst. litų) bauda už tai, kad jų treneris neatvyko į Eurolygos trenerių ir teisėjų susitikimą, kuris buvo organizuojamas Stambule. Už šį pažeidimą buvo nubausta ir Gdynės „Asseco Prokom“ komanda, kurią treniruoja Tomas Pačėsas.

Be to, Belgrado komandai skirta 7 tūkst. eurų (apie 24 tūkst. litų) bauda už Eurolygos rėmėjų konkurentų reklamavimą. Tokios pačios nuobaudos susilaukė ir Milano „Emporio Armani“ komanda. Bilbao „Bizkaia Basket“ sulaukė 2 tūkst. eurų (apie 7 tūkst. litų) baudos dėl nepasirodymo statistikos seminare.

Net dvylika klubų susilaukė perspėjimų dėl to, kad neatsiuntė savo aprangų pavyzdžių. Dėl smulkių pažeidimų buvo įspėtos Šarlerua „Belgacom Spirou“ ir Kantu „Bennet“ komandos.

Komentarai