VTB Vieningoji lyga: „Žalgiris“ pralaimėjo „Nizhny Novgorod“ komandai (FOTO, VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai patyrė pralaimėjimą VTB Vieningosios lygos varžybose. „Žalgirio“ arenoje žalgiriečiai nusileido „Nizhny Novgorod“ ekipai 86:92 (21:28, 21:18, 24:24, 20:22).

Rungtynių akimirkos Zalgiris.lt fotogalerijoje.

„Nizhny Novgorod“ lyderis Michalas Ignerski rungtynes pradėjo 8 taškais iš eilės. Kitoje aikštės pusėje „Žalgirio“ taškų sąskaitą atidarė Paulius Jankūnas, iš toli įmetęs Sonny Weemsas ir dvitaškį pataikęs Tomas Delininkaitis (7:8). Po keturių Roberto Javtoko taškų ir Ty Lawsono baudų metimų kauniečiai išsiveržė į priekį (13:11), bet atkakliai iš toli atakavę svečiai vėl persvėrė svarstykles į savo pusę (16:13). Be to, jie pradėjo išnaudoti skyles žalgiriečių gynyboje po krepšiu ir atsiplėšė 26:19. Marko Popovičius prasiveržimu baigė pirmąjį kėlinį, tačiau „Žalgiris“ atsilikinėjo 21:28.

Nors prasidėjus antrajam kėliniui S.Weemsas pataikė antrąjį savo tritaškį, „Nizhny Novgorod“ atsakė 7 taškais ir trumpam įgijo dviženklį pranašumą – 35:24. Žalgiriečius išjudino R.Javtoko varžovui skirta nesportinė pražanga. Robertas pataikė baudą, P.Jankūnas įmetė tritaškį, o S.Weemsas pridėjo metimą iš po krepšio (30:37). Dar labiau šeimininkai priartėjo sėkmingą atkarpą sužaidus T.Lawsonui. Iš pradžių skanduojant 9000 žiūrovų Ty taikliai atakavo iš toli, atliko rezultatyvų perdavimą R.Javtokui bei perėmęs kamuolį pelnė dar du taškus – 37:41. Keturių taškų skirtumas išliko ir pasibaigus antrajam kėliniui, nepaisant M.Popovičiaus tritaškio ir Mindaugo Kuzminsko metimo – 42:46.

Trečiąjį kėlinį aktyviai pradėjo T.Lawsonas, pelnęs du taškus ir perdavęs kamuolį T.Delininkaičio tritaškiui. Po R.Javtoko taiklaus metimo kabliu ir S.Weemso taškų rezultatas tapo lygus 51:51. Tuomet Novgorodo ekipos gynėjas Nemanja Protičius pataikė du tritaškius iš eilės ir svečiai vėl atitrūko 59:51. „Žalgiris“ pateikė greitą atsakymą: S.Weemsas įmetė dvitaškį atšokdamas, greita ataka pasibaigė M.Kuzminsko dėjimu, o po Manto Kalniečio perdavimo Milovanas Rakovičius pelnė du taškus su pražanga (58:59). M.Ignerski greitoje atakoje ir Ernestas Bremeris tritaškiu vėl leido „Nizhny Novgorod“ ekipai pirmauti didesniu skirtumu (68:62), tačiau P.Jankūno ryžtingas žaidimas ir dar vienas M.Kuzminsko dėjimas pristabdė svečius – 66:70.

Per pirmąsias penkias ketvirtojo kėlinio minutes žalgiriečiai tesurinko du taškus, o M.Ignerski ir Semionas Antonovas kartu pelnė 13 ir „Nizhny Novgorod“ pirmavo 83:68. Situaciją taikliais tritaškiais bandė taisyti M.Kalnietis ir DeJuanas Collinsas (74:85). Gynyboje susiėmę kauniečiai, net ir porą atakų nesėkmingai puolę, nenuleido rankų ir toliau kovėsi. Komandos kapitonas P.Jankūnas įspūdingai įdėjo į krepšį ir iš viso pelnė 7 taškus iš eilės (80:85, likus žaisti 2 minutes). Po minutės pertraukėlės Paulius dar kartą pasižymėjo, bet svečių atakos metu buvo prasižengta prieš S.Antonovą, kuris sumetė abi baudas. Kitas „Žalgirio“ antpuolis baigėsi nesėkmingai, o svečiai pataikė 1 baudos metimą. Nors R.Javtokas dar pelnė taškus (84:88), bet apsigynę žalgiriečiai neatsikovojo kamuolio ir galiausiai turėjo pripažinti „Nizhny Novgorod“ ekipos pranašumą – 86:92.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 17 (5 atk. kam.), S.Weemsas 14 (9 atk. kam.), T.Lawsonas 11 (4 rez. perd.), R.Javtokas 11 (2 blk.), D.Collinsas 7, M.Popovičius 7, M.Kuzminskas 6, T.Delininkaitis 5, M.Rakovičius 5 (7 atk. kam.), M.Kalnietis 3.

„Nizhny Novgorod“: S.Antonovas 24 (6 atk. kam., 5 rez. perd.), N.Protičius 17, M.Ignerski 17, E.Bremeris 13 (11 rez. perd.), I.Pauničius 10 (5 atk. kam.).


Komentarai