M.Kuzminskas: „Tikiu, kad žaisime geriau“ 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Nesėkmių ruožas – laikinas. Taip mano vienas jauniausių Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempiono Kauno „Žalgirio“ žaidėjų Mindaugas Kuzminskas.

„Sezonui pradėjome rengtis gana vėlai, rinktinei atstovavę krepšininkai prie komandos prisijungė prieš pat oficialių varžybų startą, legionieriams iš JAV taip pat reikia šiek tiek laiko, kad sugebėtų priprasti prie europietiško krepšinio. Visa tai ir lėmė, kad sezono pradžia – ne tokia, kokios tikėjomės mes ir visi “Žalgirio„ gerbėjai. Žaidėjai ir treneriai supranta, kad padėtis privalo pasikeisti. Daug dirbame ir tikimės, kad mūsų žaidimo kreivė tik kils“, – dienraščiui sakė M.Kuzminskas.

– Mindaugai, paskutinis pralaimėjimas Rygoje VEF ekipai – labai netikėtas. Ar ši nesėkmė neturės neogiamos įtakos prieš svarbią Eurolygos dvikovą su vokiečių „Brose Baskets“? – paklausėme puolėjo.
– Viliuosi, kad jeigu šis kluptelėjimas ir turės kokių nors padarinių, jie bus teigiami. Visi žaidėjai bus sukaupę dar daugiau sportinio pykčio. Tikrai norime laimėti ir iškovoti pirmą pergalę Eurolygoje šį sezoną.

– Treneris Aleksandras Trifunovičius po dvikovos Latvijoje užsiminė, kad krepšininkams trūksta pasitikėjimo savo jėgomis. Sutinki su tuo?
– Jei treneris taip sako, vadinasi, žino… Nesėkmės visuomet išmuša iš vėžių, žaidimas išsiderina. Tai atsiliepia ir nuotaikoms.

– Kokius svarbiausius žaidimo komponentus reikėtų pagerinti, kad „Žalgiris“ pradėtų džiuginti pergalėmis?
– Pirmiausia visiems reikėtų išspręsti psichologines problemas. Pralaimėjimai slegia. Pergalių iš mūsų laukia ir sirgaliai, ir klubo vadovai. Šiemet ekipa – tikrai pajėgi, bet tai prideda ir papildomo spaudimo. Tikiuosi, kad ledus pralaušime ketvirtadienį.

– Ar jau spėjote priprasti prie A.Trifunovičiaus krepšinio filosofijos? Kaip skiriasi dabartinės treniruotės, jeigu jas palygintume su graiko Ilio Zouro pratybomis?
– Kiekvieno specialisto treniruotės yra savitos. Skirtingas ir šių trenerių mentalitetas. I.Zouras buvo šiek tiek ramesnis, A.Trifunovičius – gerokai griežtesnis. Dabar dirbame pagal serbo metodus ir tikime juo. Kiekvienas treneris pasiūlo naujovių. Kol kas įvyko vos kelios treniruotės, kurioms vadovavo A.Trifunovičius. Varžybų grafikas toks įtemptas, kad treniruotis beveik nėra kada. Tikiu, kad mačui su Bambergo komanda pasirengsime tinkamai.

– Galbūt žaisti trijuose skirtinguose turnyruose krepšininkams yra per didelis krūvis, o rungtyniaujant VTB Vieningosios lygos ar LKL pirmenybėse pradeda stigti motyvacijos?
– Taip nemanau. VTB lyga šiemet labai stipri, joje rungtyniauja daug pajėgių ekipų, kelios komandos – iš Eurolygos, kitos – iš Europos taurės turnyro. Motyvacijos tikrai mums netrūksta.

– Šiemet Kauno komandoje jau nesi naujokas. Ar galima sakyti, kad vienintelis dalykas, kurio šiuo metu tau trūksta atsiskleisti visa jėga – tai daugiau žaidimo minučių?
– Rungtyniauju labai pajėgioje komandoje, todėl man skiriamu žaidimo laiku – po 12–15 minučių per mačą – esu patenkintas. Kai ekipoje surinkti tokie žaidėjai ir tokia konkurencija, skųstis dėmesiu man tikrai nenorėčiau. Kol kas savo žaidimą vertinu vidutiniškai: LKL čempionate sekasi neblogai, tarptautinėje arenoje – kiek prasčiau. Labiausiai man ir komandai šiuo metu trūksta pergalių.

– Ar jau kalbėjaisi su A.Trifunovičiumi, kokį vaidmenį jis tau yra numatęs „Žalgiryje“?
– Pagrindiniai dalykai, ko iš manęs tikisi treneris – gera, kieta gynyba, kova dėl kamuolio ir tam tikros specialios užduotys, pavyzdžiui, asmeniškai dengti tam tikrus varžovų žaidėjus. Jei viską atlieku taip, kaip reikalaujama, ir atakuoti sekasi geriau.

Komentarai