Eurolyga: „Žalgiris“ žengė į pergalių kelią (FOTO, VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ komanda iškovojo pirmąją pergalę šio sezono Eurolygos varžybose. „Žalgirio“ arenoje kauniečiai nugalėjo Vokietijos čempionus Bambergo „Brose Baskets“ krepšininkus rezultatu 81:70 (28:21, 18:22, 14:10, 21:17).

Rungtynių akimirkos Zalgiris.lt fotogalerijoje.

Po pirmųjų nesėkmingų atakų taikliais dvitaškiais apsikeitė Brianas Robertsas ir Robertas Javtokas. Kiek vėliau metimu iš vidutinio nuotolio Mantas Kalnietis švelnino rezultatą (4:7), bet vienas „Brose Baskets“ lyderių Anthony Tuckeris 4 taškais iš eilės suteikė savo komandai didesnį pranašumą – 11:4. Po minutės  pertraukėlės Paulius Jankūnas metimu iš po krepšiu, o Marko Popovičius tritaškiu atgaivino „Žalgirio“ puolimą (9:13). Sutvirtinus gynybos ramsčius, ir penkis taškus pelnius Sonny Weemsui bei po dvitaškį pridėjus R.Javtokui, Milovanui Rakovičiui ir Ty Lawsonui, kauniečiai spurtavo 11:0 ir persvėrė santykį savo naudai – 20:15. Pirmajam kėliniui artėjant į pabaigą M.Popovičius surinko dar 4 taškus, o M.Rakovičius ir Tadas Klimavičius pataikė po dvitaškį – 28:21.

Prasidėjus antrajam kėliniui tikslą pasiekė svečių puolėjų Juliuso Jenkinso ir Predrago Suputo tritaškiai, todėl, nepaisant M.Rakovičiaus galingai sužaisto epizodo, „Brose Baskets“ priartėjo 29:30. Nors T.Lawsonas ir Tomas Delininkaitis prametė po baudą, bet penki S.Weemso taškai buvo padidinę persvarą iki 8 taškų – 37:29. Pasinaudodami P.Suputo dviem tolimais šūviais vokiečiai vėl priartėjo iki minimumo 36:37. Nors kauniečiai ir sėkmingai surezgė porą atakų, koją kišo netaiklūs baudų metimai – 39:36. Paskutinės dvi antrojo kėlinio minutės priklausė S.Weemsui. Iš pradžių jis įmetė iš vidutinio nuotolio, vėliau įspūdingu dėjimu ant kojų pakėlė visą „Žalgirio“ areną, o pirmąją rungtynių pusę baigė taikliu tritaškiu iš aikštės vidurio – 46:43.

Trečiojo kėlinio pradžioje P.Jankūnas neapsigynė nuo B.Robertso metimo, bet pavaišino varžovus dėjimu ir taikliu tritaškiu. Kitoje atakoje vokiečiai sugalvojo prie trijų taškų linijos laisvą palikti S.Weemsą, kuris pelnė savo 20-ąjį tašką – 53:45. Nors gynyboje sėkmingai sužaidė „Žalgiryje“ debiutavęs Vytenis Lipkevičius, kauniečių puolimas pradėjo strigti. Per tris minutes keturis taškus pelnė tik P.Suputas, tad „Brose Baskets“ priartėjo 49:53. Gaivaus vėjo į žaidimą įnešė M.Kalnietis, po kurio tritaškio ir ryžtingo reido po krepšiu šeimininkai pirmavo 58:49. Bambergo ekipa vėl įmetė 4 taškus paeiliui, bet M.Rakovičius atsakė dvitaškiu. Paskutinė trečiojo kėlinio ataka priklausė „Žalgiriui“, tačiau tiek S.Weemso, tiek M.Rakovičiaus metimai apmaudžiai išsisuko iš krepšio – 60:53.

Ketvirtajame kėlinyje prireikė trijų bandymų, kol galiausiai M.Popovičius tritaškiu suteikė Kauno komandai dviženklį pranašumą – 63:53. Jis ilgai neišsilaikė: svečiai spurtavo 9:1 ir, likus žaisti 6 minutes, sumažino skirtumą iki 2 taškų (62:64). Sąstingį nutraukė S.Weemso metimas iš vidutinio nuotolio ir sunkus T.Delininkaičio šūvis su pražanga – 68:62. Per trejetą minučių svečiai tiksliai ataką užbaigė tik kartą, tuo tarpu R.Javtokas galingu dėjimu pakartojo netaiklų S.Weemso metimą, o T.Lawsonas realizavo keturis baudos metimus – 74:64. Likus žaisti minutę P.Suputas smeigė tritaškį, bet spausdami žalgiriečius svečiai pražiopsojo M.Rakovičių (76:67). „Brose Baskets“ dar bandė gelbėtis pražangomis, tačiau tai jiems naudos neatnešė. Po T.Lawsono, M. Popovičiaus ir M.Rakovičiaus taškų „Žalgiris“ į savo sąskaitą įsirašė pirmąją pergalę Eurolygoje – 81:70.

„Žalgiris“: S.Weemsas 22 (6 atk. kam.), M.Popovičius 13, M.Rakovičius 12 (6 atk. kam.), M.Kalnietis 8 (5 rez. perd.), T.Lawsonas 8, P.Jankūnas 6, R.Javtokas 6, T.Delinkaitis 4, T.Klimavičius 2, D.Collinsas 0, M.Kuzminskas 0, V.Lipkevičius 0.

„Brose Baskets“: P.Suputas 19 (5 atk. kam.),M.Slaughteris 11 (8 atk. kam.), J.Jenkinsas 10.


Komentarai